Fries museum komt met online audiotours

Ondanks dat het Fries Museum tot 1 juni verplicht dicht is vanwege de coronacrisis, zitten ze daar niet stil. Bezoekers en kunstliefhebbers kunnen online via audiotours de verhalen achter de collectie en tentoonstellingen horen.

Afgelopen vrijdag kwam het Fries Museum al met ‘Grutsk’, een plan van aanpak om na de coronacrisis zo snel mogelijk weer grote groepen toeristen naar Friesland te halen. In de tussentijd wil het museum mensen online bedienen door middel van extra audiotours, meldt directeur Kris Callens aan Omrop Fryslan. “We proberen er voor de mensen te zijn op een nieuwe manier. Dat doen we via de website, via Facebook en Twitter. Iedereen die op zoek is naar wat moois op dit vlak kan bij ons terecht via de onlinekanalen.”

Meegenomen in de wereld van kunst

Wie een audiotour beluistert, wordt meegenomen in de wereld van kunst. Daarnaast is er niet alleen aandacht voor de collectie van nu, maar ook voor oude tentoonstellingen. Zo komen Wij Vikingen en Mata Hari ook voorbij. “Je ziet dan bijvoorbeeld het schilderij van Mankes in beeld”, vertelt Callens. “We nemen je mee, laten je door de audiotour kijken naar dingen waar je misschien niet op lette. Dan ga je toch meer zien en dat is waar het ons als museum om te doen is. Online biedt een kans om specifieke verhalen te ontdekken”, aldus Callens.

Kunst in de buitenlucht

Niet alleen de kunst in het Fries Museum wordt behandeld. Volgens Callens is er ook aandacht voor de kunst in de buitenlucht. “Mensen willen toch een frisse neus halen, de hond uitlaten. Daarom bieden we online ook informatie over kunst in de publieke ruimte in Leeuwarden en omgeving.”

Meer informatie is te vinden op de website van het Fries Museum.

Bron: omrop Fryslan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *