Kinderopvang moet zo snel mogelijk weer open

Net als de scholen, zijn op dit moment ook de kinderopvangen gesloten. Wel is er een uitzondering voor kinderen van ouders met een vitaal beroep. Deze kinderen kunnen er wel dagelijks terecht. Ben Schnieders, bestuurder van Kids First COP groep, een organisatie die rond de 145 kinderopvanglocaties heeft in het noorden van het land, roept op om de kinderopvang zo snel mogelijk weer voor alle kinderen toegankelijk te maken.

Hier is namelijk vraag naar vanuit de ouders, omdat het thuiswerken lastig is als de kinderen ook de hele dag thuis zijn. Ouders die werkzaam zijn als zzp´er en ouders die een kind hebben met een ontwikkelingsachterstand, een aantal van hen ziet hun kind liever ook weer naar de opvang gaan. Verder gaat het om kinderen met een onstabiele thuissituatie. Zij worden soms al opgevangen, omdat ze beter af zijn op de kinderopvang dan dat ze thuis zijn of op straat rondhangen.

Volgends Kids First COP groep moet het haalbaar zijn om weer open te gaan. Kinderen blijken het virus niet snel te verspreiden en de kans dat ze er erg ziek van worden is ook klein. Daarnaast is een kinderopvang een stuk kleiner dan een school, waardoor er sprake is van minder risico.

Uiteraard wordt er gewacht op besluiten van het kabinet en adviezen van het RIVM voordat er verandering komt in de huidige situatie. De aanvraag ligt er in elk geval wel.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *