Manifest getekend om vluchtelingenkinderen op te vangen in Friesland

Eerder deze maand deden de hulporganisaties Defence for Children, Stichting Vluchtelingen en VluchtelingenWerk Nederland een oproep aan alle gemeentes in Nederland om Griekse vluchtelingenkinderen op te vangen. Door de uitbraak van het coronavirus heeft het proces even stilgelegen, maar er zijn nu weer stappen gezet om de actie door te laten gaan.

142 Friese politici hebben gister een manifest ondertekend waarin zij aangeven kinderen uit vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos op te willen nemen. Hiermee sluiten zij zich aan bij de ‘Coalition of the Willing’, gemeenten die openstaan om de kinderen op te vangen.

Als eerste zullen alleenstaande kinderen, die geen ouders meer hebben, naar Nederland worden gehaald om hen hier een veilig thuis te bieden. Dit zal op korte termijn gebeuren, omdat er ook een kans is dat het coronavirus in de vluchtelingenkampen uitbreekt. Griekenland wordt dan getroffen en omdat het land lid is van de Europese Unie worden ook andere EU-lidstaten getroffen, dus ook Nederland.

Bron: Omrop Fryslân

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *