Weet je nog? Norrod op de Voorstreek?

Ook jij bent vast wel eens NoRRoD binnen gestapt voor een laptop, muis, videokaartje, desktop, wat extra geheugen of een kabeltje. De (computer)knutselaars onder ons waren er wekelijks te vinden. NoRRoD was gevestigd aan de Voorstreek en stond vooral bekend om haar lage prijzen. Er deden ook veel grote bedrijven en zorginstellingen zaken met NoRRod. Voor velen viel dan ook een stukje jeugdsentiment weg toen NoRRoD in 2011 failliet is verklaard. Eeuwig zonde dat het zo misgegaan is destijds.

In maart 2011 werden de vestigingen in Leeuwarden, Zwolle en Emmen gesloten. Later dat jaar is het bedrijf door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. De naam is overgenomen door KBV. Het moederbedrijf van onder andere Paradigit computers en Computerland. De winkel is nog een tijdje open gebleven met NoRRoD op de voorgevel, maar met de Paradigit logo’s binnen. KBD heeft inmiddels ook zijn fysieke winkels gesloten en richt zich voornamelijk op de online markt.

NoRRoD heeft nog een poging gedaan om te concurreren in de online handel. Maar de webwinkels norrod.nl en funprice.nl waren niet opgewassen tegen het grote online geweld. Dankzij de overname is het nog wel mogelijk om producten te bestellen bij norrod.nl, maar zo´n geweldige winkel als het vroeger was, zal het helaas nooit weer worden. In de hoogtij dagen stonden de rijen stonden tot op de straat, waren er nog computerbeurzen in Leeuwarden en was de formule van NoRRoD een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *