Weekendtips 10, 11 en 12 december 2021

Het Sinterklaasweekend is weer achter de rug. Het wachten op kerst en oud & nieuw is officieel begonnen. De eerste kerstbomen staan al in huis en ook de binnenstad is al prachtig verlicht. Wat staat er allemaal op de agenda voor vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 december 2021? Helaas is er erg weinig te doen door de maatregelen… maar we hebben ze toch even op een rijtje gezet voor jullie.

Neushoorn

Bij de Neushoorn zijn een aantal evenementen helaas noodgedwongen verplaatst of geannuleerd. Maar het online event Moonloops gaat wel door aanstaande vrijdag. In samenwerking met 3VOOR12/Friesland, D’Drive, Podiumkunsten, Productie & Events organiseert Neushoorn Television eens in de twee weken via het Facebook kanaal van de Neushoorn een liveshow. Elke aflevering staat er één Friese act centraal en zal er dieper op het werk ingegaan worden. Dit keer gaat het over de ‘kleine Prijs van Fryslân 2021’ winnaar Moonloops. Over de 21-jarige singer-songwriter Sarah Dekker. Met een oude gitaar en een hoofd vol verhalen maakt ze harmonieuze bedroompop en vertelt ze verhalen over dromen, wensen en hoop.

Lunchen, borrelen, kerstinkopen of shoppen in de stad

Aangezien de restaurants en winkels tot 17:00 uur open zijn kun je natuurlijk altijd lekker winkelen of lunchen in de stad. Het centrum is al prachtig verlicht en de restaurants en winkeliers hebben zijn of haar uiterste best gedaan om de winkels te versieren in de kerstsferen.

Kerstdorp Wielenpolle

Vorig weekend is het kerstdorp Wielenpolle beperkt, maar feestelijk geopend. Ook dit weekend krijg je alle tijd en ruimte om deze prachtig verlichte wijk eens goed te bekijken. Dit kan lopend, fietsend of met de auto.

Pathé

In de nieuwste aanwinst van Leeuwarden staan ook een aantal leuke films op het programma. Onder andere kinderfilms als ‘De Drekkies’, nieuwe films als ‘West Side Story’ of oude als ‘The Matrix’. Nieuw bij pathé is de vervroegde openingstijden. Aanstaande zaterdag is de bioscoop al vanaf 06:00 uur geopend. De bioscoop geeft hiermee gehoor aan een aantal vaste bioscoopgangers. Sta jij ook vroeg op voor je favoriete films?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.