Heb jij de Lynx al gespot op de Eewal?

Actief Leeuwarden

Voor wie dacht dat Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa na 2018 weinig meer ging doen aan kunst en cultuur heeft het goed mis. Leeuwarden is actiever dan ooit. De ene na de andere exposities, tentoonstellingen en voorstellingen worden georganiseerd. De hele stad wordt verlicht tijdens Decemberlicht en ook kom je regelmatig nieuwe kunstwerken tegen in of rondom de stad. Zo is er nu de Lynx op de Eewal. Heb jij die al gespot?

Acht muurschilderijen in 2021

Zo zijn er in 2021 liefst 8 grote muur schilderijen gemaakt. Bij de parkeergarage tussen de FBTO en het station, bij zorgcentrum de Hofwijck, aan de Corellistraat in het Valeriuskwartier, bij het WTC hotel en aan de Kleine Kerkstraat. Ieder gemaakt door een Internationale kunstenaar en elk met zijn eigen verhaal.

De Lynx

Gefotografeerd door fotograaf en kunstenaar SONAC, aka Sophie Photographe uit Frankrijk. Zij plaatst haar dieren in nieuwe en ongewone omgevingen. Ze maakt zelf de foto’s en vervolgens plaatst ze deze aan de hand van posters op een locatie. Met haar werk wil je mensen bewust maken van de plaats die dieren innemen in onze samenleving. Wat vind jij van de Lynx?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.