PAS OP! Een Leeuw in de Kleine Kerkstraat.

Loopt er een Leeuw rond in de stad?

Sinds 2018, toen Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa was, kom je regelmatig nieuwe kunstwerken tegen in de stad. Zo hebben we een aantal van de acht grote artworks al laten zien op onze site. Ditmaal is de Leeuw in de Kleine Kerkstraat aan de beurt. Nee, geen zorgen, hij loopt niet los rond. Maar ondanks hij zwart / wit is, lijkt hij levensecht. Ook dit project is gerealiseerd door fotograaf en kunstenaar SONAC. Heb jij hem al gespot?

Wie zit er eigenlijk achter al die kunstwerken in de stad?

Heb jij je wel eens afgevraagd wie er achter deze kunstwerken zit? In 2021 zijn er al acht kunstwerken uit de grond gestampt. Writer’s Block is de organisatie achter de graffiti, street art en kunst in de stad. In opdracht van Culturele Hoofdstad Leeuwarden zijn ze in 2018 begonnen met de eerste projecten. En nu in 2021 gaan ze nog steeds vrolijk verder met artworks realiseren in grote steden als Leeuwarden, Lelystad, Emmen en Harlingen. “We presenteren street art die verwondert, inspireert, kleur geeft” aldus het bedrijf achter de imposante kunstwerken in de stad.

SONAC

De Franse Fotograaf en kunstenaar Sophie Photographe (SONAC) heeft het dier zelf gefotografeerd. Vervolgens maakt zij levensgrote posters van de foto’s en plaatst die op muren van gebouwen. In samenwerking met Writer’s Block maakte ze eerder al de grote Lynx op de Eewal. Ben jij ook onder de indruk van het allernieuwste artwork?

1 Reactie to “PAS OP! Een Leeuw in de Kleine Kerkstraat.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *