weekendtip: Natuurmuseum Fryslân viert 100-jarig jubileum met festival


Het Natuurmuseum Fryslân, dat dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert, pakt groots uit met een bijzonder festival dat volledig in het teken staat van de natuur in de eigen omgeving. Zowel binnen als buiten het museum zullen er diverse activiteiten plaatsvinden tijdens dit feestelijke evenement. Het festival richt zich specifiek op de prachtige natuurlijke omgeving rondom het museum, waar bezoekers de kans krijgen meer te ontdekken over de vogels, bomen en insecten die hier leven, en wat zij nodig hebben om te overleven.

Gedurende het festival zullen er verschillende workshops, voorstellingen, verhalen en een speciale film plaatsvinden, allemaal gericht op het behoud van de biodiversiteit in de stad. Bezoekers kunnen deelnemen aan boeiende excursies naar de nabijgelegen Prinsentuin en het Leeuwarder bos, waar ze kunnen ontdekken welke planten en bloemen er groeien en bloeien.

Naast de vele educatieve activiteiten zal er ook volop muziek te horen zijn, geïnspireerd door de natuur zelf. Als kers op de taart heeft de bekende Fryske dichter Sigrid Kingma een speciaal gedicht geschreven over biodiversiteit, dat tijdens het jubileum voorgedragen zal worden.

Natuurlijk is er ook ruimte voor feestelijke activiteiten! Kinderen worden uitgenodigd om met hun favoriete knuffeldier over de groene loper te lopen, een herinnering achter te laten in de herinneringsboom en te genieten van heerlijk eten bij de foodtruck van Mama Mascha.

Het festival vindt plaats op het plein voor het museum, en de toegangsprijs voor het museum en alle activiteiten bedraagt € 5 per persoon voor één dag, of € 10 per persoon voor alle vier dagen van het festival. Daarnaast is er een speciale Vriendenactie, waarbij bezoekers die vriend worden van het Natuurmuseum gratis toegang krijgen tot het gehele festival. Meer informatie is te vinden op de website van het museum.

Belangrijk om te weten is dat de OnderWatersafari tijdens het festival gesloten zal zijn. Dit unieke evenement biedt echter een fantastische gelegenheid om het Natuurmuseum Fryslân te bezoeken en volop te genieten van het festival. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *