Titel: 42e Fries StraatFestival maakt van Leeuwarden een Cultureel ‘Nest’

LEEUWARDEN – Dit weekend staat Leeuwarden in het teken van het bruisende Fries Straat Festival.. Op 19 en 20 mei tovert het festival de straten van Leeuwarden voor de 42e keer om tot een cultureel podium met een verrassend programma vol straattheater, dans, livemuziek, circus en bijzondere installaties en performances.

Het Fries StraatFestival is het enige gratis meerdaagse straattheaterfestival in Noord Nederland en staat bekend om zijn toegankelijkheid en inclusiviteit. Dit jaar markeert tevens het 42e jubileum van het festival, waarmee het het oudste straattheaterfestival van Nederland is.

Met meer dan vijftig nationale, internationale en lokale acts en meer dan 80 optredens biedt het festival hoogstaand straattheater en muziekoptredens. Zakelijk leider Natasja Kesteloo is trots op de vooruitgang van het festival: “Deze editie is het toonbeeld van de mooie stappen die we als festival maken: een fantastisch sterke programmering, een prachtig nieuw familiepodium bij het Jacobijnerkerkhof en dit jaar duidelijke zichtbaarheid in de stad, met dank aan onze nieuwe sponsor Haan Reclamewerk.”

Het thema van dit jaar is ‘Nest’, waarbij het concept van thuis zijn, gezelligheid, geluk, comfort, familie, vrienden en veiligheid centraal staat. Een bijzondere toevoeging aan het festival is de Jacobijnerkerk, die fungeert als een speciaal “festivalnest”. Léonie Dijkema, programmeur straattheater, legt uit: “Het is een beetje ons festivalnest geworden, een plek waar je heerlijk kunt zitten en maximaal cultuur kunt beleven.” Titus van ’t Veer, programmeur muziek, voegt eraan toe: “Omdat er zoveel gevoel is bij die plek, kun je daar ook heel specifiek voor programmeren.”

Het programma van het Fries StraatFestival is zeer divers met acts uit binnen- en buitenland. Van de adembenemende voorstelling “Hellend vlak” van Vloeistof, waarin vier mensen proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis, tot de mysterieuze voorstelling “Kamidopof” van La femme invisible, waarin een koploze jas en een hoofd zonder benen voor verwarring zorgen. Op het muzikale vlak kun je genieten van Thijs Boontjes, néomí en de opzwepende muziek van de band Nusantara Beat, een all-star indonesian psych-folk band.

Via deze link kan je het progamma bekijken: https://fries-straatfestival.nl/programma/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *