The Swapshop wordt de allereerste circulaire retailketen van Nederland en wil ook naar Leeuwarden komen en jij kan meedoen!

The Swapshop is on fire! Het loopt storm in hun flagship store in Amsterdam. Daarnaast lanceerde deze kledingruilwinkel in 2022 de allereerste circulaire franchiseformule van Nederland. Hiermee is The Swapshop klaar om van swappen het nieuwe shoppen te maken in heel Nederland. En waarom hiermee niet beginnen in het mooie Leeuwarden?

De missie van Laura en Monique, de ondernemers achter The Swapshop, is veelbelovend. Ze willen de enorme hoeveelheid textielafval in Nederland verkleinen, zónder hiervoor onze liefde voor mode op te geven. En dat lukt aardig! Inmiddels bedienen ze ruim 6.500 geregistreerde klanten. Samen met hun “swappers” hebben zij de afgelopen twee jaar al ruim 45.000 items voorzien van een nieuwe eigenaar. Hiermee is zo’n 27 miljoen liter water en 74.000 kg CO2 uitstoot bespaard.

Het werkt heel simpel: In The Swapshop lever je persoonlijk jouw eerdere favoriete kleding, schoenen en accessoires in. In ruil hiervoor krijg jij swaps (punten) op je account. 1 swap is €1 waard. Hoe beter de kwaliteit van het item, hoe meer swaps je krijgt. Met die swaps krijg je vervolgens 50% korting op de verkoopprijs van de items in hun winkels. ‘Swappen’ is niet alleen leuk, maar het geeft je ook een supergoed gevoel. Je ruimt je kledingkast op,levert je items persoonlijk in en geeft deze een nieuw leven. Je krijgt direct waarde terug en je maakt anderen blij. Je vindt de tofste items én je bent onderdeel van een community van swappers.

De ondernemende dames staan te trappelen om samenwerkingen aan te gaan met local hero’s. “We vinden het te gek om energieke, hippe ondernemers met een duurzaam hart te ontmoeten, die net als wij houden van fashion én de planeet! Door samen te werken met deze ‘local hero’s’ die in hun stad een eigen locatie van The Swapshop openen, kunnen we heel Nederland laten zien dat kledingruilen niet alleen duurzaam, maar ook super leuk en simpel is. Zo maken we van swappen het niewe shoppen.” Aldus Monique. Laura vult aan: “Door onze ervaring van de afgelopen jaren hebben we veel lessen geleerd. We hebben langdurige samenwerkingen opgestart voor het meten van onze impact, het doneren en recyclen van ons kledingoverschot en het lanceren van toffe campagnes. Daarnaast hebben we ons business model getest en weten we dat de omzet uit onze winkels alle kosten dekken. Onze eigen flagshipstore in Amsterdam heeft een omzet groei van 20% per jaar. Wij zijn er trots op om te kunnen laten zien dat we met een circulair business model winst kunnen maken. “

Met The Swapshop Franchise willen Laura en Monique bovendien laten zien dat een franchise formule met gelijke verhoudingen mogelijk is, door goede communicatie en samenwerking. De landelijke marketing en communicatie, partnerships, eenduidige inrichting van de winkels en bedrijfsvoering wordt geregeld door deze jonge franchisegevers. Dit, terwijl de locatie marketing en communicatie, events en lokale samenwerkingen en het dagelijkse klantcontact in handen zijn van de franchisenemers. Monique benadrukt: “Met onze franchiseformule willen we lokaal impact maken zo makkelijk mogelijk maken. Wij hebben de afgelopen jaren veel nagedacht over de (voor ons) minder leuke kanten van onze missie, zoals de boekhouding, logistieke stromen en het business model. We willen ondernemers ontzorgen met onze opgedane kennis, zodat er meer tijd en energie overblijft voor de leuke kanten van The Swapshop. Bovendien kunnen wij waarschijnlijk ook weer ontzettend veel leren van deze nieuwe ondernemers. Iedere nieuwe franchisenemer brengt kwaliteiten naar The Swapshop, waardoor we als impactorganisatie alleen maar sterker worden.”

Word jij hier blij van en droom je van je eigen impactonderneming? Lees dan meer over de franchiseformule van The Swapshop via https://www.the-swapshop.com/nl/pages/word-franchisenemer of meld je aan voor de franchisemarkt  Franchise Treffen op Donderdag 8 juni Boutique Hotel ( Grandcafe Fire) van 19:30 -21:30

2 Reacties op “The Swapshop wordt de allereerste circulaire retailketen van Nederland en wil ook naar Leeuwarden komen en jij kan meedoen!”

  1. Wij? Mirjam en Tea willen ons graag opgeven voor de franchise markt donderdag 8 juni.

    Bvd

    Groeten
    Tea Hijlkema

    1. Hallo Mirjam en Thea de de franchisemarkt word verschoven tot na de zomer vakantie zodra er een nieuwe datum bekend i melden we dit bij ons op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *