Waarom is er nog geen Vapiano in Leeuwarden?

Je hebt het misschien al geraden, want de naam ‘Vapiano’ klinkt wel aardig Italiaans. Vapiano is namelijk een pizzeria (had je het goed?). Maar het is niet een standaardpizzeria, Vapiano werkt namelijk met dagverse producten en alles wordt in het restaurant zelf bereid. Waarom is dit concept dan nog niet in Leeuwarden?

Vapiano is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland. Huh, niet Italië? Nee, het komt uit Duitsland en de eerste vestiging opende in Hamburg in 2002. Inmiddels is de pizzeria uitgebreid en heeft meer dan 200 vestigingen in maar liefst 33 landen in 5 verschillende continenten! Je kun je pizza of pasta in Groningen of Amsterdam eten, maar ook in Mexico, China, Egypte, Qatar en Azerbeidzjan is Vapiano te vinden.

Homemade

Van pasta tot pesto en van dressing tot pizzabodem, alles wordt elke dag vers bereid en is huisgemaakt door de Vapianisti (zoals de werknemers van Vapiano worden genoemd). Ook kun je als gast meekijken naar hoe jouw eten bereid wordt. De Manifattura is namelijk gemaakt van glas en staat in het midden van het restaurant. De kruidentuin en de verse kruiden op tafel, die er zeker niet voor de sier staan, worden gebruikt om de perfecte smaak te geven aan de gerechten en maken het concept helemaal af. Als afsluiter kan een Dolci natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard weer fresh en homemade.  

Kortom, Vapiano is een ideale plek om te lunchen, om even in de middag de tijd te nemen voor een hapje en een drankje of om ’s avonds met vrienden en familie te dineren. Zie jij een Vapiano in Leeuwarden ook wel zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *