150 boetes uitgedeeld bij grote actie in Leeuwarden

Afgelopen donderdag zijn er in de binnenstad van Leeuwarden meer dan 150 boetes uitgedeeld voor diverse overtredingen. 

Op ieder strafbaar feit dat donderdag tussen 15.00 en 22.00 uur werd geconstateerd, werd gehandhaafd. De politie en de Veiligheid & Service-afdeling van de NS waren klachten van burgers en ondernemers zat. De actie was zowel gericht op verkeersergernissen als de leefbaarheid en veiligheid in openbare ruimtes, aldus de gemeente Leeuwarden. De partijen trokken gezamenlijk op en wilden als collectief laten zien dat er iets werd gedaan met de gemelde klachten. Het team bestond uit 42 man.

Het meest opvallende gegeven is dat er door handhavers van de NS dertig boetes zijn uitgedeeld voor roken in de stationshallen. Op de perrons van het station zijn speciale rookgebieden aangewezen. In de hallen is dat strikt verboden. Daarnaast zijn mensen beboet voor bedelen, wildplassen en openbaar alcoholgebruik. Ook overlastgevende jeugd ontkwam niet aan een boete. Daar zijn in totaal elf bekeuringen voor uitgeschreven.

De afgelopen tijd wordt er al strakker opgetreden in de binnenstad. Het idee is dat deze actie niet een eenmalige piek is, maar dat het een wake-up call is en dat iedere overtreding kan worden beboet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *