Waar gaan we dit jaar op vakantie?

De vakanties staan bijna weer voor de deur. Tijd om urenlang het internet af te zoeken, of vakantiemagazines door te bladeren. We hebben hier alvast een paar leuke bestemmingen en bijzondere reizen voor je geselecteerd. Bon voyage!

The Vespa Trip

Reis door Italie op het meest iconische vervoersmiddel van het land: (nee, geen Ferrari) de Vespa. Met The Vespa Trip reis je alleen, of met een groep door Toscane, de Amalfi-kust of Sicilië. De organisatie zorgt voor de route, leuke hotels en het vervoer van je bagage. Je kunt zelf kiezen wanneer je stopt voor een gelato, caffè of pizza. Je bezoekt prachtige steden en rijdt door de Italiaanse heuvels. In vijf of zes dagen tijd rijd je door een regio. In Toscane bezoek je Pisa, Siena, Florence en Lucca. Vijf iconische steden die je een keer gezien moet hebben. 

Denemarken

Denemarken is al jaren een populaire vakantiebestemming, maar wordt vaak vergeten door de toeristen die elk jaar zuidelijk rijden. In het Scandinavische land is de temperatuur gemiddeld iets koeler, maar met 20-25 graden is het juist aangenaam om ook nog iets te ondernemen. Bezoek de gekleurde huisjes in de haven van de binnenstad, rijd over het brede zand van Noord-Jutland, of bezoek mooie kustplaatsjes zoals Ebeltoft. Natuurlijk mag een dagje (of meer) Legoland zeker niet ontbreken. In Denemarken kun je soms verbazend goedkoop een luxe vakantiehuisje huren, uitgerust met sauna, bubbelbad en soms een indoor zwembad.

New York

Geen zin in strand, campings en luieren aan het zwembad? New York is door de concurrentie tussen de vliegtuigorganisaties steeds goedkoper te bereiken. Het is nog steeds een lange vlucht, maar als je een keer de oceaan overgestoken bent is dat het meer dan waard. Loop tussen skyscrapers, verdwaal in Central Park en maak een boottocht naar het vrijheidsbeeld. Start spreadin’ the news.

Vlieland

Vanwege de reistijd hoef je het niet te laten. In nog geen drie uur heb je in Leeuwarden je auto ingepakt, een parkeerplekje gevonden in Harlingen en loop je de boot af in Vlieland. Camping Stortemelk staat al jaren garant voor een relaxte vakantie voor jong en oud, maar ook hotels zijn er in overvloed. Omdat Vlieland klein is, mogen toeristen geen auto meenemen het eiland op. Dit zorgt voor een lekkere fietsvakantie. Bezoek ‘de Sahara van het Noorden’, de Hors, een twintig kilometer grote zandvlakte aan de westkant van het eiland, fiets naar het posthuis door de duinen of vlieger van zonsopkomst tot zonsondergang. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *