Vrijwilligers en spullen gezocht voor asielzoekers in noodopvang WTC

Begin november opent in de Friezenhal in het WTC Expo Leeuwarden een noodopvang voor asielzoekers. Er worden maximaal 600 mensen opgevangen. Vrouwen, mannen en kinderen. Wie er precies komen en uit welke landen is nog niet bekend. In elk geval geen mensen uit veilige landen.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), zorgt voor slaapplekken, eten en drinken en medische zorg. Het COA en vluchtelingenwerk zorgen verder voor informatie over de asielprocedure en hoe zaken in Nederland werken.

Het COA kan niet zorgen voor activiteiten, taalles en kleding die de mensen in de noodopvang nodig hebben. Daar hebben ze de hulp van de inwoners van Leeuwarden voor nodig. Hieronder leest u wat u kunt doen om te helpen. 

Ik wil vrijwilligerswerk doen

De mensen in de noodopvang hebben graag iets te doen. Daarnaast hebben ze spullen nodig zoals warme kleding. U kunt hiermee helpen als vrijwilliger of door spullen of geld te geven. 

Hebt u nog vragen over wat u kunt doen? Of vindt u het lastig om u op te geven via de website? Dan kunt u bellen met 058-2124408 . Dit nummer is op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar

Of u kunt mailen naar noodopvang.leeuwarden@rodekruis.nl

Geeft u zich op? Dan nemen ze binnen twee weken contact met u op. Als dat niet lukt, krijgt u een mailtje of vindt u meer informatie op deze site. 

Ik wil kleding geven

De mensen in de noodopvang hebben meestal onvoldoende warme kleding bij zich. U kunt geen kleding en spullen afgeven bij het WTC. Wel op andere plekken in Leeuwarden

Het burgerinitiatief Buurvrouw en Buurvrouw verzorgt de inzameling. Op een groot aantal plekken in Leeuwarden kunt u warme kleding afgeven. Denk aan jassen, sjaals, mutsen, handschoenen, truien en warme schoenen. Ook zijn vaak slippers en ondergoed nodig. Voor mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden. Alles wel graag gewassen, schoon en heel. 

Op de volgende adressen staan kledingcontainers voor de noodopvang:

  • Leo Twijnstraat 2
  • Bij Haaima Coronaweg 2
  • Bij het netwerkcentrum Insulindestraat 27
  • Bij het wijkcentrum Bilgaard Hooidollen 17

De bewoners van de noodopvang kunnen in een aparte winkel van Buurvrouw en Buurvrouw uitzoeken wat ze nodig hebben. 

Vluchtelingenwerk

Vluchtingenwerk zoekt vrijwilligers die kennis hebben van:
Voorlichting geven aan Vluchtelingen- Juridische begeleiding- Gezinsherenigingsprocedures.

De spreekuren van vrijwilligerswerk zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.
Het maakt niet of u maar enkele uren beschikbaar bent of juist veel tijd hebt. U hoeft ook niet elke week beschikbaar te zijn.

Meer informatie en opgeven kan bij:
Teamleider Noodopvang AZC Leeuwarden
E-mail: pvisser@vluchtelingenwerk.nl

Ik wil geld geven

Ook (kleine en grote) giften zijn erg welkom. Om spullen te kopen die nodig zijn voor de activiteiten. Voor vervoer om ergens naar toe te kunnen. Voor kleding en andere spullen die nodig zijn maar niet genoeg binnenkomen.

Maak uw donatie over op NL22 RABO 0152656901 t.n.v. Rode Kruis Fryslan

1 Reactie to “Vrijwilligers en spullen gezocht voor asielzoekers in noodopvang WTC”

  1. Ik wil mij graag opgeven als vrijwilliger. Het maakt mij niet heel veel uit op wat voor gebied: mijn achtergrond; jeugdzorg werker, consulent seksuele gezondheid. Ik heb ervaring met vluchtelingen in mijn werkveld.

    Vrije tijd; sporten, fotografie, dansen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *