Wat vind jij dat er in de plaats van restaurant Sems moet komen?

Aan het altijd gezellige gouverneursplein staat al een aantal maanden een pand leeg. In oktober 2019 is het pand waar restaurant Sems in zat verkocht aan een nieuwe eigenaar. Doordat de vorige eigenaar zich volledig op zijn andere ondernemingen wil richten, is besloten om te stoppen met Sems. Liefst 10 jaar lang was Sems een restaurant waar menig Leeuwarder graag naar toe ging.

Uitgeroepen tot één van de mooiste trouwlocaties

Sems was een actief en betrokken restaurant. Wat er ook in de stad te beleven was, Sems deed mee! Het Fries straatfestival, koningsdag, bevrijdingsdag, valentijn of kerst en oud & nieuw. Met elk thema werd iets leuks gedaan. Ook stond het restaurant voornamelijk bekend om de ‘kleinere’ maaltijden. Diverse soepjes, steaks, baarzen, hertenrugfilet, kabeljauw, eend, oesters, risotto of makreel kun je er nuttigen. Zo kon je lekker variërend dineren. Trouwen kon je er ook. Sems is zelfs uitgeroepen tot één van de mooiste trouwlocaties van Friesland

Pand te huur

Maar aan Sems is dus in 2019 een einde gekomen. Het gebouw is verkocht, maar een nieuwe ondernemer heeft zich nog niet weten te melden. Voor een kleine 80.000 per jaar kun je het het historische pand uit 1680 huren. En dat op een TOPlocatie en inclusief een mooie wijnkelder. Op het terras is plek voor zo’n 50 gasten. Binnen, op de begane grond, kun je 100 zitplaatsen creëren. Er is een grote zaal waar je 75 gasten kunt verwelkomen en een kleine voor 20 gasten. Zonde dat het nog leeg staat natuurlijk. Wat vind jij dat er in moet komen?

2 Reacties op “Wat vind jij dat er in de plaats van restaurant Sems moet komen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *