Vier dit jaar twee dagen Koningsfeest

Vier twee dagen koningsfeest oldehove

Tweedaags Koningsfeest bij Oldehove voor jong en oud

De verjaardag van onze koning wordt niet één, maar zelfs twee dagen gevierd in de stad. ‘Bij- de-Oldehove-events’ organiseert dit jaar op 26 april een 90’s avondvullend programma op de vrijdag, voor wat ouder publiek. Zaterdag 27 april is er een afwisselend programma voor jong en oud. Voor de gelegenheid is het plein bij de Oldehove omgedoopt tot ‘Oranjeplein’. De line-up bestaat uit bands als Memphis Maniacs, Vangrail en hardstyle-talenten Sound Rush.

Dubbel feest

Het is voor het eerst dat er met Koningsdag een tweedaags evenement komt in Leeuwarden. Daarnaast is het ook bijzonder dat er dit jaar een afwisselend programma is voor jong en oud. Het aanbod was de afgelopen jaren alleen EDM (Electronic Dance Music) en Urban gerelateerd. Daarbij werd er alleen gefocust op de leeftijdscategorie van 16 tot 24 jaar.  

Line-up

Sander van Essen, één van de organisatoren van dit evenement, vertelt enthousiast over het nieuwe aanbod.”Koningsnacht op 26 april is van 19:00 uur tot middernacht en is bedoeld voor een ouder publiek. De line-up is 90’s-stijl: Onder andere mash-up band Memphis Maniacs en Qmusic met ‘het foute uur’ zijn geboekt. Koningsdag 27 april is voor jong en oud en begint om 16:00 uur met een aantal bekende dj’s uit de stad. Vangrail treedt ‘s avonds drie keer op en het feest eindigt rond middernacht met de ‘hardstyle’ talenten van Sound Rush. 

Koningsdag voor iedereen

De organisatie wil een evenement neerzetten wat voor iedereen toegankelijk is, waar je naartoe kunt gaan met vrienden of het hele gezin. “Daarom zijn kinderen bij ons gewoon welkom”, vertelt Sander. Kinderen tot 8 jaar krijgen gratis toegang tot het terrein. Kinderen met de leeftijd van 8 t/m 12 jaar ontvangen 50% korting op de entreeprijs. Koningsdag is voor iedereen, of je nu 8, 24 of een senior bent. 

E-tickets te koop met korting

Tickets voor volwassenen zijn nu al online te koop op de site van het evenement. Op het moment zijn de tickets voor de vroege bestellers in de aanbieding. Tickets voor de kinderen zijn verkrijgbaar bij de kassa bij het evenemententerrein in verband met legitimatie. Sander heeft er zin in: “Er is voor iedereen wat wils, het wordt een happening. Als je op zoek bent naar een fantastisch evenement in de stad, midden in het centrum, met toffe artiesten en een leuke sfeer, dan kom je feesten op het tweedaagse ‘Oranjeplein’ bij de Oldehove.

Hier vind je meer info over het evenement.

Artikel: Jantina de Vries
Foto’s: Simon van der Woude

1 Reactie to “Vier dit jaar twee dagen Koningsfeest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *