IepenUP Live maakt vagina bespreekbaar

maak vagina bespreekbaar

We kunnen natuurlijk de grap maken dat IepenUP Live: De Grote Vaginavond een kutavond wordt, maar dit keer is het letterlijk zo. Het gaat tijdens deze editie namelijk over de poes, doos, poenie (vorig jaar gekozen als nieuw woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel), voorbips en pruim. Welke Friese naam moeten we het geslachtsdeel geven? En accepteren de vagina wel genoeg?

Gevoelig onderwerp

Bij IepenUP Live durven ze gevoelige en bijzondere onderwerpen en mensen een podium te geven. Dat is vanavond niet anders: het vrouwelijk geslachtsdeel staat dit keer in de spotlight. En terecht. Simpel gezegd heeft de helft van de bevolking een vagina, maar we praten er weinig over. Het lijkt taboe te zijn. Misschien dat er daarom geen fatsoenlijke Friese benaming voor is?

Vaginakenners

Naast de benaming staat ook het geslachtsdeel an sich in het middelpunt van de belangstelling. Wist je bijvoorbeeld dat hetero vrouwen minder vaak klaarkomen dan lesbiennes? Misschien kan de man nog iets leren. Verder vertelt ‘Wereld-wijf’ Marijke Rolf over haar strijd tegen vrouwenbesnijdenis en neemt zij iemand mee die in haar vroege jeugd besneden is. Ook vaginakenner Prof.dr. Ellen T.M. Laan, hoofd afdeling seksuologie in het AMC in Amsterdam is te gast. De entertainment komt dit keer van het zeer toepasselijk genaamde O Kutjes. Dit is dus de perfecte kans om het vagijn beter te leren kennen en te vieren; voor iedereen, onafhankelijk van gender.

IepenUP Live De Grote Vaginavond, vanavond 19:30 in De Backstage, Neushoorn. Meer info vind je hier.

1 Reactie to “IepenUP Live maakt vagina bespreekbaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *