Verwachte oplevering nieuwe Cambuurstadion weer uitgesteld

De verwachte oplevering van het nieuwe Cambuurstadion is weer uitgesteld. Volgens de verwachtingen nu kan het team pas na de winterstop van het seizoen 2021-2022 spelen in het nieuwe stadion.

Dit is niet de eerste keer dat de datum wordt doorgeschoven. In juni 2018 zeiden de gemeente, Cambuur en de ontwikkelaars nog dat het stadion in de eerste helft van 2021 klaar zou zijn, maar vorig jaar werd die datum al opgeschoven. De hoop was om bij de start van het seizoen 2021-2022 klaar te zijn, maar later werd het oktober 2021. 

Zou deze planning wel gehaald kunnen worden dan worden de wedstrijden na de winterstop in het nieuwe stadion gevoetbald. Met zo’n groot project kan het natuurlijk gebeuren dat het uitloopt. De reden hierachter is dat de procedures en het aanvragen van vergunningen langer duurden dan verwacht.

Het stadion is niet het enige project binnen de plannen die later komen. Zo zou er ook een nieuwe McDonald’s komen, die zou in de zomer van dit jaar opengaan, maar dat is nu uitgesteld naar het begin van 2021. De supermarkt die er zou komen wordt maanden later geopend in de nieuwe planning.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *