Gaat de Weaze verhuizen?

Amsterdam wil het gaan doen, Den Haag gaat het doen en Utrecht heeft het al gedaan. Het sluiten en verhuizen van prostitutiegebieden. Gaat de Weaze nu ook verhuizen?

ChristenUnie, Lijst058, CDA en PvdA zijn voorstanders van het voorstel om de Weaze te sluiten en op een andere plek te openen. Hoe en waar de Weaze moet gaan komen, is nog niet duidelijk. Danny Sesseler, beheerder van Love n’ Joy op de Weaze en tevens onze vast columnist, vindt het ook een goed idee om te verhuizen naar een andere plek.

Een paar jaar geleden had Danny dat voorstel al ingediend bij de gemeente. Toen kwam hij met het idee om te verhuizen naar de Blokhuispoort, omdat het hier meer afgeschermd is. Dit is toen niet doorgegaan.

De Weaze heeft zo’n 130 kleine kamers, maar die zijn al een langere tijd niet allemaal bezet. Een groot gedeelte van de panden op de Weaze wordt beheerd door Piet Siderius. Er zijn al vaker gesprekken geweest omtrent de verkoop van de panden, maar financieel kwamen ze er niet uit. Voor een normale prijs willen de eigenaren hun pand wel verkopen en daardoor verhuizen naar een alternatieve locatie is prima vindt Danny.

1 Reactie to “Gaat de Weaze verhuizen?”

  1. Vindt wel, dat er in bovengenoemde plaatsen prostitutiegebieden moeten komen.. Anders gaat het een rommeltje worden en ik denk, dat dat toch ook NIET de bedoeling van het geheel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *