Hete Bliksem sensatie bij restaurant Wannee

De filosofie van restaurant Wannee is gebaseerd op Dutch Cuisine, een concept ontwikkeld door Meesterkok Albert Kooy. De gerechten bestaan voor tachtig procent uit seizoensgebonden groenten en voor twintig procent uit vlees en vis.

Kooy is al jarenlang een verwoed voorvechter van een gezonde keuken. In restaurant Wannee, maar ook via gastcolleges in binnen- en buitenland probeert hij zijn ideeën over te brengen op nieuwe generaties chefs. Dit zorgde voor een herontdekking én herwaardering van de Nederlandse keuken. Bij deze manier van koken en bereiden bepaalt het seizoen –en bij voorkeur ook de eigen regio- met welke gewassen er gekookt wordt. Daarnaast geschiedt de bereiding zonder toevoeging van additieven. Kooy legde de regels hiervoor vast in vijf basisprincipes en schreef er een kookboek over.

Op de huidige menukaart van Wannee ontdekken we dan ook onder andere een huisgemaakte zuurkool met Waddenzee oester en dille of gepofte aardpeer met een crème van aardpeer & vanille, champignons en koffie jus. Deze gedurfde gerechten worden lovend ontvangen bij het publiek. Nergens anders in Leeuwarden worden deze combinaties geserveerd.

Naast lunch en diner biedt restaurant Wannee ook een uitgebreid ontbijtbuffet met producten uit de regio en onder andere Live Cooking. In restaurant Wannee volgen studenten van de opleiding Hotel Management van Stenden Hotel Management School praktijklessen om professionals te worden in de ‘Hospitality Industry’.

Recentelijk is de lobby, gelegen voor de ingang van restaurant Wannee, verbouwd tot een hotelbar. Hier wordt de mogelijkheid aangeboden om vrienden, zakenpartners of je opa of oma te ontmoeten voor ontbijt, een meeting, een kopje koffie met koekjes, een uitgebreid aperitief of als huiskamer van ons Stenden Hotel. Probeer eens de gerenommeerde slow-coffee of slow-tea. Deze zetmethodes voor slow-coffee zijn soms al meer dan honderd jaar oud, maar zijn in de afgelopen jaren een heuse trend geworden. De slow-coffee wordt handmatig bereid en door deze techniek behouden koffiebonen hun unieke zachte smaak. Gegarandeerd genieten van een heerlijk kopje koffie.

Restaurant Wannee is gevestigd aan de rand van het centrum in Stenden Hotel, geschikt voor elk moment van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *