Vanaf komende zondag nieuwe dienstregeling Arriva

Elk jaar in december verandert de dienstregeling van Arriva en komende zondag is het ook weer zover! Vaak zijn het een paar kleine aanpassingen en verandert er niet heel veel, maar dat ligt nu, met de komst van een extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen, net even anders.

Vanaf komende zondag, 13 december, worden er heel wat veranderingen doorgevoerd. Als eerste de extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen. Op maandag tot en met zaterdag rijdt deze twee keer per uur en stopt het ene half uur in Buitenpost en Feanwalden en het andere half uur in Feanwalden en Zuidhorn. Op zondag rijdt de sneltrein één keer per uur en stopt dan in Buitenpost en Feanwalden. 

Op het traject Leeuwarden – Harlingen Haven wijzigen alleen de vertrektijden, zodat er een betere aansluiting is met andere treinen. Op het traject Leeuwarden – Sneek en Leeuwarden – Stavoren verandert er meer. Een volledig overzicht met alle wijzigingen van de treinen van Arriva vind je hier.

Ook handig om te weten is dat alle treinen een eigen naam krijgen, die bestaat uit twee letter en één nummer. Zo staat ‘RE1 Leeuwarden’ voor RegioExpres Leeuwarden, dit is de sneltrein. Zit je in een ‘RS3 Leeuwarden’ (RegioSprinter Leeuwarden), dan stopt de trein bij elke halte.

Foto: Ciell, gebruikt onder de CC BY-SA 4.0-licentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *