Van afhaal tot zitplek: The Bakery gaat als een heerlijke trein

Is er iets lekkerder dan een lekkere taartpunt met een kop verse koffie? Zoetekauwen van Leeuwarden kunnen sinds twee jaar van allerlei lekkers genieten bij The Bakery, de moderne bakker aan de Nieuwestad! In de afgelopen twee jaar is het hard gegaan met de eetgelegenheid. Tijd om met bedrijfsleider Sahfira terug te blikken op het succes van de afgelopen periode.

Voor mensen die The Bakery niet kennen is een kleine introductie misschien wel handig. De eigenaar van The Bakery is Niels, die ook de eigenaar is van de naastgelegen vestiging van The Tosti Club. Stichting Fier en Blooming Bakery bakten al taarten en cakes voor The Tosti Club. Ze vroegen destijds of er interesse was om een bakkerij te starten. En zo is Niels samen met zijn schoonzus, vriendin, Blooming Bakery en diverse leveranciers het concept verder gaan uitwerken.

Van afhaal tot zitplek

Of je nou een lekker kopje koffie met croissantje wil afhalen of met je vrienden wil bijkletsen onder het genot van een overheerlijke high tea: The Bakery is inmiddels jouw plek voor brood, koffie, gebak, frisdrank of ander lekkers. En Sahfira is al sinds dag 1 het gezicht.

Van inkoop tot verkoop en van het organiseren van de high tea tot een stukje interieur: de bedrijfsleidster is eigenlijk in elke rol wel terug te vinden, vertelt ze. En ze weet nog precies hoe en wanneer The Bakery is gestart: tijdens de harde lockdown, met afhaalmogelijkheden. “We begonnen met kleine dingen, zoals koffie, thee, ijsjes, broden en gebak. Meer dan dat mocht destijds ook niet”, legt Sahfira uit.

Daar kwam na de lockdowns gelijk verandering in. Inmiddels hebben we een prachtige binnentuin waar gasten genieten van een lekkernij of goede koffie. “Ik weet nog wel dat we hier destijds om elf uur ’s avonds nog steeds bezig waren”, herinnert Sahfira zich. “We hingen nog even snel de laatste dingetjes op en maakten nog wat af, want de volgende dag mochten we ook binnen gasten ontvangen.”

Samenwerkingsverbanden

Het is de afgelopen twee jaar hard gegaan met The Bakery. Zo zijn er bijvoorbeeld nog meer toffe samenwerkingsverbanden gesloten. Van Marjolein’s bloemen krijgen ze bijvoorbeeld verse bloemen aangeleverd! En in combinatie met de high teas van The Bakery organiseert Flower Famkes workshops.

Over de high tea van The Bakery gesproken: ook die is immens populair. Op de eerste is veel goede feedback gekomen. Inmiddels is de balans tussen zoet en hartig iets aangepast.

“Zo hebben we de chocoladetaart vervangen door een honingwalnotentaart en waar we vroeger open sandwiches serveerden, maken we nu lekkere wrapjes. En als mensen het niet op krijgen? Dan mogen ze het natuurlijk altijd mee naar huis nemen.”

Bakery bikes

Inmiddels is de high tea zo populair dat mensen vroegen of de high tea ook op locatie verzorgd kon worden. Daar zijn de bakery bikes voor in het leven geroepen: mooie authentieke bakfietsen waarmee broodlunches en high teas worden bezorgd.

Feedback krijgen en behandelen is overigens iets dat veel gebeurt. “Ik vraag altijd naar meningen. Ik zie kritiek als iets positiefs, want daar kan ik wat mee! Wanneer mensen ons geen kritiek leveren, kunnen wij niets verbeteren.”

Twee jaar geleden kwamen we voor het eerst bij The Bakery. Wat als we over twee jaar opnieuw langskomen? “Ik ga er vanuit dat dit nog maar het begin is. We gaan ons steeds verder ontwikkelen, er komen nog meer leuke producten en samenwerkingen aan. En we hopen nog verder te mogen groeien en onszelf te kunnen blijven ontwikkelen”, sluit Sahfira tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *