Sportschool Fit4Lady: de ideale sportlocatie voor vrouwen!

Sporten met alleen vrouwen? Dan moet je naar Fit4Lady op het Zuidvliet! Met een complete cardio- en krachttraining in dertig minuten, inclusief personal coaching, is dit voor vrouwen de perfecte plek om aan je conditie te werken en meer energie te krijgen! Om eens goed kennis te maken met het concept, gaan we met de franchisenemer van de Leeuwarder vestiging om tafel zitten.

Want dat is Sjoukje! Sjoukje doet het werk nu al vijftien jaar. De interesse in sporten kwam al vroeg, vertelt ze. “Toen ik een jaar of zestien was, werden de Magnums (de ijsjes, red.) uitgebracht. Ik woonde in St. Annaparochie en fietste dagelijks naar school in Leeuwarden. En eigenlijk at ik bijna elke dag wel een Magnum.”

Desondanks dat Sjoukje dagelijks dertig kilometer fietste, kwam ze behoorlijk aan. “Rond mijn achttiende ben ik begonnen met mijn zoektocht naar hoe ik al die kilo’s er weer af kon krijgen. Zo raakte ik steeds meer geïnteresseerd in sporten.”

Kleinschalig en trainen in 30 minuten

Na meerdere actieve jaren kwam Sjoukje per toeval via het internet bij de franchiseformule Fit4Lady, een sportschool specifiek gericht op vrouwen. “Ik heb zelf natuurlijk veel gesport en als vrouw wil je zweten, hijgen en jezelf in squatposities manoeuvreren, zonder na te denken over hoe je eruitziet of de aandacht trekt van een man”, legt Sjoukje uit. “Zo is het uiterlijk minder belangrijk bij Fit4lady. Je kunt bijvoorbeeld ook sporten tot je eruitziet als een pandabeer of zonder make-up naar binnen wandelen”, voegt ze toe.

“Veel vrouwen kennen het blaasprobleem. Ook bij jonge vrouwen en vrouwen die geen kinderen hebben komt dit voor. Bij Fit4Lady liggen de Tena Lady’s en periodieke verbanden klaar in de toiletruimte. En daarnaast zijn de leden ontzettend attent en hulpvaardig. Het is hier ontzettend gezellig en er wordt veel gelachen.”

Combinatie van krachttraining en conditietraining

Na een eerste mail is het vrij snel gegaan met Fit4Lady: binnen vier maanden opende de vestiging op het Zuidvliet, waar je nu als vrouw met een gerust hart kunt sporten. De trainingen bij Fit4Lady duren een halfuur en bestaan uit een combinatie van krachttraining en conditietraining. In een circuittraining van een halfuur train je jouw hele lichaam op beide gebieden.

“Vrouwen waren vroeger voornamelijk bezig met conditietraining, maar ook krachttraining is belangrijk”, legt Sjoukje uit. “Wanneer je in sportscholen met krachttraining bezig wil, kom je al vlot bij de mannen in het krachthonk terecht. Sommige vrouwen vinden dit niet leuk en focussen zich voornamelijk op hun conditie. Dat is niet genoeg om een fit en sterk lichaam te kweken.”

Naast de combinatie van zowel conditietraining als krachttraining is ook de training van een halfuur een pluspunt, geeft Sjoukje aan. “Wanneer je een uur sport, ben je sneller geneigd om te denken ‘ik moet nog drie kwartier, dus ik doe het nu even rustig aan’. Dit geeft het lichaam geen prikkel.”

Opbouw

Een training begint altijd met de warming-up. Op de steps werk je aan je conditie en uithoudingsvermogen. Omdat er wekelijks een nieuwe step-oefening komt, blijft jouw training afwisselend en uitdagend.

De krachttraining doe je op de apparaten. Op één apparaat train je verschillende spiergroepen, waardoor je lichaam soepeler, strakker en krachtiger wordt. Per 45 seconden wissel je van oefening. En zo doe je in een halfuur jouw effectieve workout.

Bij Fit4Lady ben je in goede handen: samen met de vijf trainsters doet Sjoukje elke anderhalve maand een middagcursus over spieren en houding, klantgerichtheid, trainingsleer, blessurepreventie en andere onderwerpen. “Er komen allerlei onderwerpen en verdiepingen aan bod. Dat doen we om de mensen die bij ons sporten nog beter te kunnen helpen hun doel te bereiken!”

Resultaatgericht sporten

Trainen bij Fit4Lady? Dan heb je de keuze uit het basisabonnement (van een halfjaar) en het resultaatabonnement, dat een jaar duurt. Het resultaatabonnement is niet alleen de meest gekozen optie, maar ook de beste optie. Na een jaar trainen heb je immers meer resultaat.

Bij beide abonnementen kun je zo vaak trainen als je wilt. Daarnaast zitten coachinggesprekken, persoonlijke begeleiding en uitgebreide metingen en adviezen bij de prijs inbegrepen. En bovendien krijg je toegang tot de app, stretching, buikspiertraining en online thuistrainingen.

Voor moeders is er nog een speciaal abonnement: mama in shape! Zes weken na je bevalling mag je al komen sporten. En met het achtweekse programma raak jij je eerste zwangerschapskilo’s kwijt en voel jij je snel weer fit.

In een eerste interview kijken we met de ondernemer aan het woord altijd even naar de toekomst. Op de vraag of Sjoukje vijftien jaar geleden had verwacht dit werk nu nog steeds te doen, reageert ze bevestigend. “Elke dag help je allerlei vrouwen met gezonder en sterker worden. Doordat je met verschillende karakters te maken hebt, maakt dit het werk zo leuk en afwisselend”, sluit ze tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *