Uitslag stelling: De winkels open op zondag? Laat ondernemers dat lekker zelf beslissen

De winkels open op zondagochtend: een goed idee of niet? Wel als het aan de gemeenteraad ligt. Een motie van D66 kreeg namelijk genoeg steun. Maar daar zijn jullie het niet echt mee eens, blijkt uit onze Stelling van de Week.

Het merendeel van de reacties op onze Facebookpost kwam neer op maar één ding: laat ondernemers lekker zelf bepalen of ze op zondagochtend open mogen. Vanwege personeelstekort is het bijvoorbeeld al lastig om op de reguliere momenten open te zijn, geeft de een aan.

Handjevol voorstanders

Er is slechts een handjevol voorstanders van het idee. Onze reageerders houden bijvoorbeeld rekening met mensen die door de week werken of studeren, want dan is “het weekend of de avond de enige optie om boodschappen te doen”.

Andere reacties gaan vooral over de economie, want: alles open is alleen maar goed! En ook daar zijn weer minder positieve reacties op. We hoeven natuurlijk niet altijd alléén maar te kopen, kopen en nog eens kopen

Sommige mensen zijn zelfs voor de winkels op zaterdag en zondag helemaal gesloten te houden, want dat is “lekker rustig”. In een reactie ging het over openingstijden van 09u tot 17u, van maandag tot en met vrijdag. En één reactie zei alleen “NEE”. De meningen zijn dus aardig verdeeld.

1 Reactie to “Uitslag stelling: De winkels open op zondag? Laat ondernemers dat lekker zelf beslissen”

  1. Toen ik vorige week een artikel in de LC las over de verruiming van de openingstijden was mijn eerste gedachte ‘mag er niet meer één rustmoment in de week zijn’. In een tijd waarin veel menen kampen met een burn-out etc. Wat is er mis met meer balans in het leven? Veel winkeliers hebben een te kort aan personeel. Hoe wil men dit oplossen? Persoonlijk mag die hele 24-uurs-economie wel iets minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *