Column Ton Eijer: Leeuwarden Evenementenstad

Jarenlang was Leeuwarden en omgeving gevuld met mooie evenementen. Zo jammer dat we dit nu gewoon zien verdwijnen door regelgeving en gedoe. Het zette Leeuwarden op de kaart en trok bezoekers uit heel Nederland.

Tijdens Psy-Fi kwamen veel bijzonder gekleurde bezoekers uit wel 100 landen die afreisden naar onze mooie stad. Zo mooi om tijdens Into the Grave al de in het zwart geklede bezoekers door de stad te zien lopen. Het geeft de stad reuring, horeca en winkeliers zijn blij met de extra bezoekers en het is heel goed voor Leeuwarden in het algemeen.

Nu zien we dat er toch veel grote problemen zijn met alle festivals die graag hier willen blijven en zich thuis voelen bij ons.

Door de vele juridische regels, vergunningen en bezwaren zijn al veel festivals niet doorgegaan of in aangepaste vorm zoals Welcome to the Village in de binnenstad bij Harmonie en Neushoorn.

We moeten toch kunnen regelen dat we dit wel weer op de agenda kunnen krijgen voor volgend jaar, de wil is er. We stonden hoog in de ranglijst van stad met veel evenementen op jaarbasis en willen niet verdwijnen naar de achtergrond. Dus de schouders er onder en zorg dat we volgend jaar weer een mooi gevulde evenementen agenda hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *