‘Uitgestelde kaarten’ van Musical de Tocht voor Voedselbanken Friesland 

Dit weekend zijn er 150 kaarten van Musical de Tocht via ‘Geef een toegift’ overhandigd aan de voedselbanken in Friesland. ’Geef een Toegift’ sluit aan bij de missie van Musical de Tocht om de herinnering aan de Elfstedentocht aan zo veel mogelijk mensen door te geven.

Naar het voorbeeld van de uitgestelde koffie, een project waarbij in koffiezaken bij het afrekenen voor een extra kop koffie betaald kan worden, die later door iemand met minder financiële middelen gedronken kan worden, heeft Musical de Tocht het ‘uitgestelde kaartje’ waardoor nog meer mensen kunnen geniet van de magie van de Elfstedentocht. ‘Geef een Toegift’ is een landelijk initiatief en komt voort uit de ambitie een nieuwe stap te zetten in het toegankelijk maken van de podiumkunsten, en een breed en nieuw publiek te bereiken. Het is de eerste keer dat een Nederlandse musicalproducent meewerkt aan dit belangrijke initiatief. 

Bij aankoop van een of meerdere kaarten kunnen bezoekers van Musical de Tocht een halve kaart extra kopen voor iemand die graag naar de voorstelling zou willen, maar zich dat niet kan veroorloven. De Tocht betaalt vervolgens de andere helft van de kaart. De extra kaartjes die op deze manier worden gekocht, komen bij geïnteresseerden terecht via de lokale voedselbanken.  Op de kerstmarkt in de Blokhuispoort in Leeuwarden werden afgelopen weekend de eerste 150 kaarten overhandigd aan Jurjen Ley van Voedselbank Leeuwarden. Deze kaarten zijn mogelijk gemaakt door Club Diplomatique Fryslân. 

Over De Tocht

De cast van Musical de Tocht bestaat uit meer dan 60 spelende, zingende en schaatsende acteurs. In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt De Tocht het publiek mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn.

Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje. Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? 

De spektakelmusical is een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden. Nog tot en met maart 2024 te zien in het Friso Theater in Leeuwarden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *