Kringloopwinkel Poco Loco: “Mensen gunnen het me, dat waardeer ik heel erg!”

In een kringloopwinkel op zoek naar dat ene pareltje. Bijna iedereen kent het wel. Sinds een jaar hebben we Poco Loco in Menaam. Van glaswerk tot woonaccessoires tot merkkleding en van servies tot glaswerk: Poco Loco is de perfecte plek om lekker rond te neuzen.

Poco Loco is de kringloopwinkel van Marije. Ze beschrijft haar bedrijf als een uit de hand gelopen hobby, vertelt ze. “Ik koop zelf eigenlijk bijna nooit iets nieuws. Het liefste koop ik ook alles op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Toen ik op zoek moest naar een nieuwe baan, dacht ik: ‘Waarom begin ik niet gewoon zélf een kringloopwinkel?’.”

En is Poco Loco ontstaan! Marije kon een groot deel van de artikelen en marktkramen van haar oude werkgever, Jouw Marktkraam, overnemen. “Na twee weken inrichten, prijzen en schoonmaken ben ik opengegaan. En dat vond ik ontzettend spannend. Ik wilde het een jaar aankijken en vond: zolang ik de huur maar kan betalen, is het goed.”

“Een vrouwelijke kringloop”

Die spanning bleek nergens voor nodig: de mensen wisten Poco Loco al vrij snel te vinden. “En mensen gunden mij het ook! In plaats van dat ze hun spullen op Marktplaats verkochten, gaven ze het aan mij! En dat waardeer ik echt heel erg”, vertelt Marije.

En inmiddels vind je bij Poco Loco eigenlijk van alles. Van merkkleding tot servies en van glaswerk tot woonaccessoires. Eigenlijk is het een beetje een vrouwelijke kringloop geworden, zegt Marije. “ik verkoop bijna geen witgoed of grote meubels en ik heb ook weinig gereedschap liggen. En grote bankstellen en meubels passen er niet meer in bij mij! Maar als er iets heel erg moois langskomt, maak ik daar natuurlijk graag een plekje voor vrij.”

Sowieso zijn vintage en retro spullen veel leuker dan nieuwe spullen, vindt Marije. “Het is allemaal uniek: bij de Ikea vind je niet zulke mooie verhalen. Soms moet ik mijzelf dan ook beheersen. Alles gaat eerst door mijn handen voordat het in de winkel komt en er zitten gewoon heel veel mooie spullen tussen. Af en toe gaat er dus wel leuk vaasje mee naar huis. Ik heb mezelf voorgenomen om dan ook gelijk iets uit huis mee terug te nemen. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd.

Voor iedereen toegankelijk

Als we het trouwens toch hebben over de indeling van dewinkel: die is ingericht zodat het voor iedereen toegankelijkis. Er zijn brede doorgangen, bijvoorbeeld. “Ik heb zelf eentweeling, dus ik weet hoe irritant het is wanneer je met jekinderwagen niet door een gangpad past”, zegt Marije. “Enhetzelfde geldt voor rolstoelen, rollators en scootmobielen.Er zit hier een bejaardencentrum om de hoek en regelmatigkomen de bewoners even langs”

Daarnaast is alles bij Poco Loco erg netjes én schoon. Zo wordt alles dat binnenkomt eerst gecontroleerd en schoongemaakt. Marije neemt de meeste kleding die binnenkomt bij Poco Locobijvoorbeeld mee naar huis, waar het wordt gewassen en gestreken. Zo hangt alles fris in de winkel.

“Alles is gesorteerd op kleur, maat en geslacht. Dus je kan heelgericht zoeken. Dit voorkomt ook weer teleurstellingen, zoals iets leuks vinden dat er niet in jouw maat is”, vertelt Marije.Kleding is overigens ook het allerleukste deel van haar winkel,vind ze. “In het begin dacht ik eraan om alleen kleding teverkopen. Maar nu verkoop ik, zoals ik eerder al zei, eigenlijk alles.”

Als we Marije naar haar toekomstplannen vragen, houdt ze het kort, maar krachtig. “Ik ben nu (op het moment van schrijven,red.) bijna dertien maanden open. En dat had ik niet verwacht!Ik ben er volledig blanco ingestapt. Ik zou het heel fijn vinden als ik dit nog een tijd kan blijven doen. Dat we elkaar over vijf jaar spreken en ik nog steeds mijn winkel heb!”

Op de hoogte blijven van alles rondom Poco Loco? Check dan vooral de socials van de kringloopwinkel! Zo zijn er eventuele plannen voor een kerstmarkt en worden er met de feestdagen speciale acties georganiseerd. En kom vooral eens schatzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *