Tips voor thuis studeren tijdens de coronacrisis

Door corona hebben de meeste studenten nu online les. Daar komt ook bij kijken dat je veel zelfstandiger wordt, maar het is begrijpelijk dat het soms lastig is.

Thuis studeren is heel anders dan op school zwoegen. In plaats van in een lokaal te zitten met zijn allen, zit je nu een paar uur achter je computerscherm. Dan kan het heel goed zijn dat je daarna simpelweg gewoon niet meer de concentratie hebt. Hier zijn een paar tips die misschien kunnen helpen.

  • Zorg ervoor dat je in een rustige omgeving zit. Dit kan je kamer zijn, of de woonkamer. Kom in ieder geval je bed uit en doe kleren aan. Zoek gewoon een ruimte waar het niet te druk is, zowel met geluid als met de spullen. Zit je aan een bureau en is deze wat rommelig? Ruim het op zodat het een rustige uitstraling geeft.
  • Wees streng voor jezelf en maak een planning, maar zorg er wel voor dat deze realistisch is. Schrijf dingen voor jezelf op zodat je het niet vergeet. En plan ook pauzes in. Doe in deze pauzes iets anders dan wat met school te maken heeft. Hierdoor houd je het een stuk langer vol.
  • Werk niet te lang aan één taak. Met een halfuur aan een taak werken kom je soms verder dan een heel uur.
  • Zet je telefoon op stil of helemaal uit en leg hem op de kop. Ben je toch nog geneigd om telkens even te checken? Leg hem dan even in een andere ruimte zodat de verleiding een stuk minder is.
  • De muziek zachtjes aan kan helpen. Zorg ervoor dat dit wel muziek is waar je goed mee kan studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *