Stem op Friese Derby in online poll!

Na de poll van de ‘top 40 mooiste voetbalstadions’, heeft website In de Hekken een nieuwe poll gemaakt waar ze op zoek zijn naar de 50 grootste voetbalderby’s ter wereld.

Na geïnspireerd te zijn door het voetbalmagazine FourFourTwo heeft de website nu een eigen poll geplaatst. Voor de mensen die het niet weten: een derby is een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad of regio. De ranglijst maakt hierbij dan niet meer uit, het gaat er dan puur om de rivaliteit. Natuurlijk kan onze eigen Friese Derby hierbij niet ontbreken. Hoewel SC Cambuur de meeste supporters uit Leeuwarden haalt, wat logisch is, haalt SC Heerenveen supporters uit de wijde regio. De Friese Derby wordt door andere clubs ook wel gezien als een noordelijke derby. Dit verschilt van De Derby van het Noorden, de wedstrijd tussen Heerenveen en Groningen.

De Friese Derby doet het goed! Stemmen kan via de website van In de Hekken. Goed om te weten, zodat je niet helemaal hoeft te zoeken: Cambuur – Heerenveen staat helemaal bovenaan in de lijst van de vijftig derby’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *