Tip van Jelle: Chateau Montifaud Michel Vallet, Salentein Blanc de Blancs, Bad Medicine #5 en Grutte Pier Whisky Tripel

De dagen worden kouder en korter. Wat is er dan beter om met een lekker drankje even te genieten op de bank, met de kachel aan? Geniet van een lekkere whisky of goede wijn. Alle dranken smaken heerlijk tijdens de winterperiode. Drink minder, drink beter en kom de verschillende drankjes proeven bij Drankenspeciaalzaak Jelle.

Chateau Montifaud Michel Vallet

Deze cognac komt van cognachuis Chateau Montifaud. In tegenstelling tot de grotere cognacmerken maakt de familie Montifaud alles zelf. Van het telen van de druiven tot het distilleren en op vat lageren. Deze cognac heeft vijftien jaar mogen rijpen in de kelders van het kasteel en is vernoemd naar de oprichter van Chateau Montifaud.

De cognac heeft veel fruitige tonen. Zo zijn vanille, gedroogde pruim en allerlei kruiden goed te herkennen. Een waanzinnig mooie cognac voor een goede prijs.

Salentein Blanc de Blancs

Salentein is een groot wijnmerk uit Argentinië. Deze mousserende wijn is gemaakt van witte druiven en kan zich qua smaak meten met champagne. Hij heeft aroma’s van groene appel en ananas, vermengd met delicate tonen van toast. Als aperitief is hij heerlijk, maar hij past ook goed bij calamari en verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren.

Bad Medicine #5

Bad Medicine is de eigen whiskylijn van Drankenspeciaalzaak Jelle. Het is een single cask lijn, wat betekent dat de whisky uit één enkel vat komt. Als de drank op is, is het dus niet meer na te maken. De Bad Medicine is een knipoog naar het verleden en het etiket is elke keer net een klein stukje anders. Zo heeft de zuster op de fles bijvoorbeeld de ene keer rood haar en de andere keer blond.

Bad Medicine #5 is een rokerige single malt van elf jaar oud, van de distilleerderij Caol ila. Ook dit keer wijkt de zuster op het etiket ietsje af van eerdere edities. Dit keer heeft ze een sigaar in haar hand, vanwege het rokerige karakter van de whisky.

Grutte Pier Whisky Tripel

Een van de vorige Bad Medicine whisky’s was de Macrothes, een blended malt. Dat vat is naar Nederland gekomen en daar is de Grutte Pier tripel op gelegd. Na zes maanden rijpen is het met nagisting in een fles gegaan. Zo heeft dit bier een toon van whisky, maar is het toch nog erg doordrinkbaar. De Grutte Pier whisky tripel is alleen bij Drankenspeciaalzaak Jelle te verkrijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *