Themapark Ljouwert

Is het tijd voor een attractiepark in Leeuwarden?

Het leukste uitje van Friesland is Duinen Zathe. Dat maakte ANWB bekend na de landelijke stemming op ‘Het Leukste Uitje van Nederland’. Ruim 63.000 mensen hebben gestemd op hun favoriet, waarna De Efteling gekroond is tot leukste uitje van Nederland. In Friesland eindigde De Naturij in Drachten op nummer 2 en AquaZoo in Leeuwarden op nummer 3. En dat zette ons aan het denken.

Leeuwarden biedt veel uitjes voor jong en oud: karten, bowlen, dierentuin, zwemmen, indoor speelparadijs, bioscopen, indoor skiën, musea en meer. We hoeven niet bang te zijn dat we ons gaan vervelen, maar in het rijtje ontbreekt nog wel iets: een attractiepark. Een park van formaat met uiteenlopende attracties dat veel bezoekers trekt. We maken er meteen een Leeuwarder themapark van met attracties als de Achmea Toren Vrije Val, de Leeuwarder Grachten Wildwaterbaan, het Oldehoofster Kerkhof Spookhuis en de Koopmans Fabriek Houten Achtbaan. Bij de koffie en thee krijg je Fryske Dumkes en in de ‘Beursgebouw’-giftshop koop je Leeuwarder goodies. Niet alleen bieden we mensen een leuk dagje uit, maar leren we ze iets over de geschiedenis en het verhaal van Leeuwarden.

Gaat dit te ver of is het daadwerkelijk tijd om een Leeuwarder attractiepark te starten? Of hebben we met AquaZoo stiekem al het leukste dagje uit in Friesland?

5 Reacties op “Themapark Ljouwert”

  1. Leuk idee alleen vanwege het hoogte limiet hier ivm. het vliegveld kan er niets hoger komen dan geloof ik 50 meter en laten we eerlijk wezen, Leeuwarden ligt echt in een uithoek van Nederland dus dan moet je wel van goede huize komen om mensen van het hele land hier heen te trekken. Ik zie het persoonlijk niet gebeuren maar ik ben gigantisch fan van pretparken dus ik stem zeker niet tegen.

  2. Het zou natuurlijk prachtig zijn maar een beetje attractiepark kost miljoenen en Leeuwarden ligt niet gunstig voor bezoekers. Dus ik ben bang dat het er nooit van komt.

  3. Ik vind dit een supercool idee, maar het moet dan wel op een locatie zijn waar het niet voor overlast zorgt.

  4. Ik zou het super vinden dat we een actractiepark hier in Leeuwarden krijgen ik heb 2 kinderen en zwembad en aqua zoo word wel een beetje eentonig je wil ook wat meer keus hebben hier in Leeuwarden en op dit moment is er veel te doen maar je raakt er snel uitgekeken op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *