Facebook censureert ‘hoeren’-voorstelling Tryater

Facebook weigert de promotie ‘hoeren’-voorstelling van Tryater

Cultuurbarbaren zijn het! Facebook weigert de promotie van een nieuwe voorstelling van Tryater. De voorstelling genaamd ‘Trouwfeesten en processen, vuile hoeren, bedriegers, slechte ouders, onnozele kinderen enzovoorts tot in het einde der tijden’ speelt het theatergezelschap in Zalen Schaaf, maar kan het nu niet onder de aandacht brengen via social media.

Stigma’s en vooroordelen

Maandagochtend, op je to-do-lijst staat ‘social media promotiecampagne starten’ voor de nieuwe voorstelling. En dan stuit je op een probleem. Facebook accepteert de advertentie niet wegens aanstootgevend taalgebruik. Tuurlijk, ‘vuile hoeren’ is nu niet de meest nette manier om iemand te omschrijven, maar we hebben hier te maken met kunst en theater. Tryater heeft de titel niet voor niets gekozen. De voorstelling is namelijk een volkse komedie die gaat over stigma’s en vooroordelen. Daarin spelen bepaalde mensen, of we vinden dat ze dat zijn: een slechte ouder, een vuile hoer of een onnozel kind.

De aandacht die ze verdienen

Zo blijkt maar weer dat het social mediaplatform niet verder kijkt dan zijn neus lang is. We hebben hier te maken met kunst en niet een groep mensen die aanstoot wil geven of haat wil zaaien. Het zou mooi zijn als Facebook dat zelf ook inziet. Het mooie is dat door de ophef Tryater en de voorstelling alsnog de aandacht krijgt die zij verdienen. Onder andere Suksawat en Omrop Fryslân pakten het nieuws op en wij helpen ook graag een handje om alsnog de voorstelling ‘Trouwfeesten en processen, vuile hoeren, bedriegers, slechte ouders, onnozele kinderen enzovoorts tot in het einde der tijden’ onder de aandacht te krijgen.

De voorstelling is van 26 maart t/m 20 april in Zalen Schaaf te zien. Meer info en tickets vind je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *