The SainT: waar popcultuur en creativiteit samenkomen

Ontdek unieke T-shirts en lokale kunst in Liwadder hidden gem. In de sfeervolle Sint Jacobsstraat heeft The SainT zich acht jaar geleden gevestigd en is dé bestemming voor liefhebbers van muziek, games en films. Met de naam Jacobs lijkt de locatie bijna voorbestemd voor Rudi. In zijn winkel vind je niet alleen T-shirts maar ook posters, mokken, sleutelhangers en andere pop culture merchandise: een waar paradijs voor de liefhebbers!

Van films en muziek tot sport en Rockabilly

Hier vind je bijvoorbeeld T-shirts en merchandise van allerlei films en TVseries, zoals de epische saga Star Wars of van de komische TV-serie Rick and Morty. Al dwalend door de rekken zie je wellicht de grootste pop culture T-shirt collectie van Nederland.

Veel muziekliefhebbers vinden bij The SainT het shirt van hun favoriete bands. Voor hen is The SainT een waar T-shirtwalhalla. Van hiphop tot metal en van Spice Girls tot de Sex Pistols of andere punkbands. Dwaal af naar de sportafdeling, waar T-shirts over voetbal, Amerikaanse sporten of wielrennen wachten om ontdekt te worden. Voor de liefhebbers van motoren en tattoos zijn er shirts die waarschijnlijk de Rockabilly scene erg aanspreken. The SainT laat zien dat er voor elke passie een stijlvol T-shirt te vinden is.

Akumu Ink, Creepy Cute

Een bijzonder rek in The SainT, is die met de shirts van het merk Akumu Ink. Een merk dat Rudi ‘Creepy Cute’ noemt. “Akumu is Japans voor nachtmerrie”, legt hij uit. “Akumu Ink wordt gemaakt door een oorspronkelijk Canadees stel dat nu woonachtig is in Nederland. Ze creëren lieflijke horror shirts met als thema sprookjes, maar ook het Mexicaanse Dia de Los Muertos”. Het merk is populair bij The SainT, en wordt bij slechts drie winkels in Nederland verkocht. “Ik werk graag met kleine, kwalitatief goede merken. Dit merk is een schot in de roos!”

Lokale identiteit in stof gevangen

The SainT haakt subtiel in op lokale evenementen en de bezienswaardigheden van de stad. Okimono, een merk dat zijn roots heeft in Arnhem, heeft speciaal voor The SainT unieke Leeuwarder en Friese T-shirts gecreëerd met bijvoorbeeld de kenmerkende skyline en de door Liwwadders geliefde Oldehove.

Maar ook de bekende Friese turner is tussen het Nederlands Elftal Voetballers weergeven op een t-shirt. Daarnaast hebben ze een shirt ontworpen met een wel heel bekend Fries bootje voor een beroemde Japanse golf. Natuurlijk kunnen de Waddeneilanden niet ontbreken in deze serie. Daarnaast worden er shirts verkocht die ontworpen zijn door lokale kunstenaars. Waarschijnlijk kun je volgend jaar T-shirts met ontwerpen van de bekende Street Art kunstenaars vinden in The SainT.

Lokale schat

The Saint wordt veel bezocht door toeristen die onze stad bezoeken, maar is natuurlijk ook een verborgen schat voor de lokale bevolking. Ontdek je eigen stad en laat je verrassen door unieke vondsten in de sfeervolle Sint Jacobsstraat, waar creativiteit en popcultuur hand in hand gaan. Hier worden niet alleen producten verkocht; hier wordt een ervaring geboden die het hart van elke cultuurliefhebber sneller doet kloppen. The SainT kun je natuurlijk ook online bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *