The Meat Room: de mooiste stukken vlees met een wauw-factor

Mogen wij The Meat Room aan je voorstellen? Het moderne vleesrestaurant komt in juni naar Leeuwarden! Hier wordt gewerkt met de mooiste stukken vlees.

The Meat Room is een concept van Martijn van der Meulen en zijn vrouw Anna Urbanowicz en is ontstaan uit liefde voor lekker eten. Het duo heeft dertig jaar horecaervaring en had altijd al de ambitie om iets voor zichzelf te doen. Daarnaast misten ze iets Bourgondisch in Leeuwarden.

Next level

Daar is dus The Meat Room uit ontstaan. Hier wordt vlees naar een ‘next level’ gebracht. “Wij zeggen altijd: het vlees moet voor zichzelf spreken. Je proeft echt het vlees. Normaal wordt het erg gecamoufleerd met allerlei poespas of andere ingrediënten.”

Bij The Meat Room wordt dus gewerkt met de mooiste stukken vlees. Martijn en Anna willen in The Meat Room een echte wauw-factor creëren. “Dat zit hem niet alleen in de kwaliteit van het vlees, maar in het totaalplaatje. Ook de service, de opmaak van het bord en het interieur: alles zorgt straks voor een wauw-factor”, vertelt Martijn.

Dry aged vlees

Een van de dingen die je hier bijvoorbeeld vindt is dry aged vlees. Wanneer een dier wordt geslacht, wordt het vlees gelijk verwerkt. Dit gebeurt zodat het vlees meer geld oplevert: wanneer vlees vocht verliest, wordt het lichter en dus duurder. Wanneer vlees een tijdje wordt ‘gerijpt’, krijg je botermals vlees met een intensere smaak.

The Meat Room opent in juni en heeft naast vleesgerechten ook verschillende vis- en vegetarische gerechten. Via Facebook en Instagram houden Martijn en Anna je op de hoogte.

6 Reacties op “The Meat Room: de mooiste stukken vlees met een wauw-factor”

  1. Alvast heel veel succes Martijn en Anna.
    Komen zeker een keer met jou ouders bij jullie eten. Mooi concept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *