Terugblik: hoe meer dan duizend bomen onze stad honderd dagen prachtiger maken

Honderd dagen lang liepen meer dan duizend bomen door onze mooie stad. Sinds 14 augustus is het afgelopen, maar wat was het práchtig.

Bosk was een van de grotere programmaonderdelen van Arcadia en begon op het Stationsplein. Dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers verhuisden de bomen in hun vierkante bakken naar verschillende plekken in de binnenstad. Zo reisde het bos via onder andere het Waagplein, de Tweebaksmarkt en het Gouverneursplein naar de Oldehove.

Een nieuw begin

Op 14 augustus kwam er een einde aan de honderd dagen van Bosk. Met een dansperformance en het uitdelen van ‘zaailingen’ voor thuis werd er afscheid genomen van het bos. Of nou ja, afscheid? Er komt nog meer.

Zo komt er een film over het hele project, dat nog afgemaakt moet worden. En een boek! Voor de verdieping van de thema’s die dit kunstwerk aan de orde stelde. En daarnaast is het ook niet écht het einde van de bomen: ze krijgen een mooi plekje in onze stad. En daarnaast reisden zeventig bakken naar Akkrum, ging er een deel naar sponsorende bedrijven en een deel naar het Leeuwarder Bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *