Kent u groentewinkel Van der Meulen nog?

Ooit kochten mensen er wekelijks een zak aardappelen van 35 kilo, maar inmiddels bestaat groentewinkel Van der Meulen al sinds 2018 niet meer. Kent u de zaak nog?

De groentewinkel bestond sinds 1943 en was te vinden in de Oosterstraat. Opa Jan opende de winkel, vader Wybren nam de zaak in 1962 over en zoon Martin hield sinds 1992 de boel draaiende. Van der Meulen was een van de eerste groentewinkels waar je voorgesneden groentes, salades en kant-en-klaarmaaltijden kon vinden.

Producten die bijna nergens te krijgen waren

Daarnaast vond je bij Van der Meulen producten die bijna nergens te krijgen waren, zoals cantharellen, postelein, raapstelen. Maar ook Friese aardappelen! En die zag je bijna nergens.

Dankzij het teruglopend aantal klanten moest Martin helaas de groentewinkel sluiten. Veel klanten waren daar erg verdrietig over, vertelde Martin destijds aan verschillende media.

Wel is Van der Meulen altijd aan horeca en grootverbruikers blijven leveren. Via de website van Vers van der Meulen kun jij ook nog je groenten en fruit kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *