Weer een tegenslag voor festivalliefhebbers: géén Psy-Fi dit jaar

De rechtbank in Groningen heeft een streep gezet door de vergunning voor het festival Psy-Fi in de Groene Ster. En dat betekent dat we dit jaar het festival dus helaas moeten missen.

De zaak is vorige maand behandeld in Groningen. Daar draaide het om de tijdelijke omgevingsvergunning die gemeente Leeuwarden in april aan de organisatie van Psy-Fi verleende. Waar Gedeputeerde Staten een verklaring van geen bedenkingen afgaven, tekende stichting Groene Ster Duurzaam beroep aan tegen de vergunning.

Eerder verplaatst

Het festival stond gepland van 14 tot 18 september en was al verplaatst. Dit omdat het broedseizoen dan voorbij zou zijn en de gevolgen voor de natuur in september minder groot zou zijn. Alleen zijn de gevolgen voor dieren niet voldoende benoemd, gaf de rechter aan.

Waar Stichting Groene Ster Duurzaam aangeeft dat de Groene Ster niet geschikt is om festivals te houden, geeft de gemeente in een bericht aan de Leeuwarder Courant aan dat het juist wél verantwoord is om festivals in De Groene Ster te houden. De gemeente wil dit ook ‘mogelijk blijven maken’.

3 Reacties op “Weer een tegenslag voor festivalliefhebbers: géén Psy-Fi dit jaar”

 1. Stom. Om duizenden mensen op het laatate moment af te zeggen. Die van ver komen en veel geld voor de reis hebben betaald. Een culturele afgang voor Leeuwarden.
  Het was fair geweest om te zeggen dat dit de laatste keer was ipv van deze onsymphatieke en actie. Het (fries)land waar onmenselijkheid de boventoon voert.

 2. Dit is geen porum. Het rectreatiepark is aangelegd voor recreatie, dat er toevallig ook dieren wonen die nergens anders heen kunnen in deze door grasbeton omgeven “natuur” maakt de Groenester nog geen natuurgebied!
  De Groenester Duurzaam is op een egocentrische missie en gebruikt daarbij alle argumenten die ze kan vinden om die festivals af te houden. Dus ineens is het rectratiegebied een natuurgebied?
  Begrijp me niet verkeerd, ik ben voor rechten voor de natuur. Maar in dit geval lijkt het haast wel op misbruik van die rechten voor het heiligen van een persoonlijke missie.
  En het is geen porum dat die persoonlijke missie zegeviert over de beleving van honderden duizenden internationale bezoekers en ook over de visie van de gemeente. Jammer hoor.

 3. Bedenk dat duizenden mensen uit verschillende landen gedupeerd zijn. Psy Fi had Nederland en Leeuwarden internationaal op de kaart moeten zetten. Nu staan we voor lul door onze achterlijke bureaucratie.

  Kom met een oplossing Leeuwarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *