Sanisale en Keukensale Leeuwarden: al meer dan tien jaar een vertrouwd adres

Moeten we Sanisale en Keukensale Leeuwarden nog aan je voorstellen? Bij beide bedrijven vind je alles voor je nieuwe keuken of badkamer! We spreken eigenaar Zacheus in het pand aan de Zwettestraat, waar beide bedrijven in te vinden zijn.

Zacheus had altijd het plan om voor zijn veertigste iets voor zichzelf te beginnen. In 2010 kwam Sanisale op zijn pad, waarna hij in 2011 met de winkel is begonnen. Daar kwam in 2015 Keukensale bij. En met beide keuzes is hij nog dagelijks gelukkig, geeft hij aan. “Elke dag, klant, keuken en badkamer is weer anders.”

‘Never a dull moment’

Zoals Zacheus het zelf zegt: Kopiëren en plakken is geen optie bij Sanisale en Keukensale. Iedereen heeft namelijk weer een andere, persoonlijke voorkeur. “En daarnaast beoordeel je het soms ook wel eens verkeerd. Boeren op klompen bestellen bijvoorbeeld de grootste keukens en de mensen met de duurste auto’s hebben dan weer een beperkt budget voor hun badkamer. Er is ‘never a dull moment’.”

Klanten komen ook vaak binnen omdat ze Sanisale of Keukensale eens op televisie hebben gezien. De bedrijven verzorgen de badkamers en keukens van het RTL4-programma Kopen Zonder Kijken. Zacheus en zijn team krijgen regelmatig klanten die naar een specifiek onderdeel uit de afleveringen komen vragen. “Zo’n vijftig procent van onze klanten komt hier via het programma. Ze zijn benieuwd wat er nodig is om die keuken of badkamer te realiseren.”

Bingokaarten

De uitzendingen bepalen ook een beetje de populariteit van de berichten, voegt Zacheus toe. Zo was er onlangs een uitzending waar veel notenhoutenkleur voorbij kwam. “Dan merken we wel dat mensen specifiek voor die kleur komen. Met badkamers verschilt het een beetje per uitzending”, vertelt hij. “We draaien nu zo’n drie, vier seizoenen mee en op sociale media zien we wel eens een bingokaart voorbij komen. Daar staan dan ‘zwarte deuren’ en ‘visgraatvloeren’ op. De populaire dingen. Dat herhaalt zich wel en het is grappig om die bingokaarten te zien. Maar: elk ontwerp is weer anders en in principe is ook alles mogelijk.”

Ben je zelf geïnspireerd door de afleveringen? Kijk dan ook eens op de websites van Sanisale en Keukensale. Daar vind je namelijk alle achtergrondinformatie over gebruikte materialen in de afleveringen. En aan de hand van die gegevens ontwerpt Sanisale en Keukensale de badkamer of keuken van jouw dromen.

Elke keuken zijn eigen charme

In de afgelopen jaren hebben Zacheus en zijn team aan een hoop prachtige projecten mogen werken. Als we hem er naar vragen, vertelt hij over de samenwerking met een arkenbouwer, die achter het pand van Sanisale/Keukensale zijn arken bouwt. “En laatst hebben we de keukens voor 130 appartementen geleverd. Dat is ook wel bijzonder. Elke keuken is ook weer iets aparts. Een keuken hoeft geen enorm kookeiland en kastenwand te hebben, een kleine keuken kan ook heel mooi zijn in de uitvoering. Elke keuken heeft zijn eigen charmes.”

Als we het zo mogen samenvatten zijn zowel Sanisale als Keukensale uitgegroeid tot bekende namen in Leeuwarden. En op die bekendheid is Zacheus trots, geeft hij aan. “Er zijn veel keukenzaken en sanitairwinkels in Leeuwarden. Dat mensen weer terugkomen? Ja, daar zijn we wel trots op”, vertelt hij met een tevreden glimlach op zijn gezicht.

En wees gerust: als het aan Zacheus ligt, gaat hij nog wel tien jaar door. “Ik vind het werk gewoon leuk. Als ik geen plezier meer heb, stop ik er gewoon mee. Dit is een negen- tot-vijfbaan die gewoon niet saai word. En zolang het leuk is, blijf ik doorgaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *