Studenten Campus Fryslân verdubbeld

Voor degenen die het nog niet weten: in de voormalige bibliotheek van Leeuwarden heeft sinds vorig jaar september Campus Fryslân haar intrek genomen. De campus is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en richt zich voornamelijk op maatschappelijke en economische thema’s die relevant zijn voor de omgeving.

Vorig jaar stonden er bij de faculteit 27 bachelorstudenten ingeschreven en ruim zestig masterstudenten. Destijds was de verwachting dat het aantal studenten snel zou toenemen in de komende jaren, wat uiteindelijk gaat leiden tot zeshonderd bachelor- en vierhonderd masterstudenten. Maar zover is het nog niet, want wat blijkt, dit jaar hebben zich 83 nieuwe studenten gemeld. De helft van de studenten is afkomstig uit Nederland en het overige deel komt uit maar liefst 22 verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa.

Het aantal aanmeldingen is meer dan twee keer zoveel als vorig jaar, maar van een snelle groei is nog zeker geen sprake. Toch heeft de RUG er al het vertrouwen in dat de doelstelling van duizend studenten in de loop van de jaren gehaald gaat worden. We zullen het zien… Op dit moment telt Leeuwarden in totaal 170 hardwerkende universitaire studenten, nog 830 te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *