Kooistra Kleding Leeuwarden gaat sluiten

Het internet afstruinen voor net dat ene perfecte jurkje of een paar gave sneakers scoren, wie doet het tegenwoordig niet? Online winkelen is razend populair, voornamelijk onder de jongere doelgroep en volwassen in de leeftijd tot, wat zullen we zeggen, veertig jaar? Maar wat blijkt, ook de vijftigplussers zijn meer op het internet te vinden en dit merkt Kooistra Kleding, die het voornamelijk van deze doelgroep moet hebben.

Minder klanten en dus minder omzet, daar heeft de kledingwinkel mee te maken. Het online shopgedrag van ook de oudere doelgroep is één van de redenen dat Kooistra Kleding haar filiaal in Leeuwarden aan de Schrans moet gaan sluiten. Daarnaast zijn er uiteraard meer redenen voor het opheffen van de winkel. Ook de locatie is niet ideaal en kleding is in de afgelopen jaren goedkoper geworden en de kwaliteit ervan is ook verbeterd. Kleding gaat dus langer mee, wat mensen minder snel naar een kledingwinkel brengt.

De vaste klanten kunnen gelukkig nog een paar maanden hun outfit scoren bij Kooistra Kleding. De winkel zal namelijk per 1 januari 2020 definitief haar deuren sluiten. De overige filialen van Kooistra Kleding in Drachten, Dokkum, Surhuisterveen, Groningen, Winschoten en Emmen blijven nog wel geopend. Het pand in Leeuwarden is eigendom van de familie Kooistra en zal in het nieuwe jaar verhuurd worden. Aan wie is nog een verrassing, maar er zal vast niet weer sushitent komen 😉

1 Reactie to “Kooistra Kleding Leeuwarden gaat sluiten”

  1. Niet vreemd, voor die ene klant, vaak oudere, die wel daar komt winkelen. Zijn ze te beroerd om te helpen. Is mijn eigen ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *