Songfestival in 2020 naar Leeuwarden?

leeuwarden eurovisie songfestival 2020

Het is natuurlijk ongelooflijk. Na 44 jaar wint Nederland eindelijk weer het Eurovisie Songfestival. Dit betekent dat in 2020 het Songfestival naar Nederland komt, waarop Leeuwarder wethouder Sjoerd Feitsma tweet dat Leeuwarden zich graag kandidaat stelt als locatie.

Hoe vet zou dat zijn? Het Eurovisie Songfestival naar Leeuwarden? Was 2018 al een topjaar, dan gaat 2020 het dubbel en dwars overtreffen! Dat de Europese songcontest populair is, blijkt uit het feit dat de clubtour van winnaar Duncan Laurance in een mum van tijd is uitverkocht. Dus aan bezoekers zullen we in 2020 dan geen gebrek hebben.

Na de winst opperde Feitsma om de contest naar Leeuwarden te halen. Zondag werd hij bijgestaan door de gemeente en stelden zij ons middels een persbericht officieel kandidaat. Uiteindelijk bepaalt de NPO waar het plaatsvindt. Andere geïnteresseerde locaties zijn  Maastrichtse congrescentrum MECC, Ahoy in Rotterdam, de IJsselhallen in Zwolle, het Gelredome in Arnhem, de Jaarbeurs in Utrecht en de Ziggo Dome, Rai en Johan Cruyff Arena in Amsterdam.

Wil jij ook dat het Eurovisie Songfestival naar Leeuwarden komt? Teken dan de petitie. De handtekeningen worden uiteindelijk aangeboden aan de nieuwe burgemeester Buma en de Nederlandse organisatie van het songefestival.

14 Reacties op “Songfestival in 2020 naar Leeuwarden?”

  1. Reuzen en diverse 11 stedentochten goed kunnen herbergen, kan Songfestival wel bij. Dat ja, ‘t kan en mag ook in Leeuwarden!

  2. Songfestival moet in Leeuwarden komen, wij kunnen dit. Kijk wat we hebben gedaan met culturele hoofdstad.
    WIJ KUNNEN DIT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *