Column Iris: Comfort maakt de vrouw

Column comfort Iris Leeuwarden

Ga maar eens op een terrasje op de Nieuwstad zitten en kijk wie er voorbij komt. Hoeveel dames zie je op torenhoge hakken lopen en hoeveel dames op lekkere comfi sneakers? We zitten in een tijdperk waarin je als vrouw er lekker comfortabel uit mag zien en je zonder voorvoet- of blaarproblemen lekker je ding kunt doen. De markt over op het Zaailand? Lekker de witte sneakers of sportschoenen aan. Last van een opgeblazen gevoel? Even een broek van joggingstof aanschieten. Snel even naar de supermarkt? Hup, even een knot in je haar vouwen.

De winkels hangen vol met zachte stoffen, sportieve looks, heerlijke truien, stoere T-shirts. Ikzelf moest er wel aan wennen. Tuttebel ten top en dan ineens de pumps aan de kant en veterschoenen aan de voeten. De strakke jurkjes verruilen voor lekkere stretch skinnyjeans of pantalons van joggingstof. Maar het went! Het is een genot voor je voeten en de rest!  

Ik weet niet hoe jullie partner erop reageert, maar ik krijg thuis soms wel te horen dat vrouwen geen echte vrouwen meer zijn. Het klopt dat niet elke vrouw zich meer elke dag in een jurkje hult of dat we niet meer elke dag perse ons haar aan het stylen of krullen zijn. En ik snap dat de nonchalante look van de vrouw zeker wennen is voor de mannen, maar mode is door de jaren heen blijven veranderen en zich blijven ontwikkelen. Er is ook een tijd geweest waarin het in was om fietsbroekjes (die overigens deze zomer hun herintrede zouden moeten maken, ik bedank even) met een te groot T-shirt te dragen! Dat was ook een sportieve en comfortabele look. We gaan lekker met de tijd mee toch?

Eerlijk is eerlijk, ondanks dat comfort soms best suf klinkt, komen wij dames er prima mee weg, want de comfortmode is in mijn ogen zeker trendy en hip gemaakt! En natuurlijk zullen we ons op die ene gala-avond, een uitje naar de Harmonie of voor een feestje echt wel in een mooi strak jurkje hijsen, met zitschoenen of een strakke broek met een stofje dat van te voren echt gestreken moet worden. Of voor een festival eens een leuk zwierig rokje of wikkeljurkje. Want geef toe, we hebben allemaal wel eens zin om ons best te doen en even extra te stralen, dus mannen geen zorgen, we blijven lekker vrouw! Maar ook in ons stadje, en in alle kleding- en schoenenzaken staat momenteel voorop: Comfort maakt de vrouw!

Iris Kloosterman

2 Reacties op “Column Iris: Comfort maakt de vrouw”

  1. Leuk geschreven en herkenbaar. Heb jaren in een dames modezaak gewerkt dus kasten vol jurkjes en veel hooggehakte schoenen. Ben nu met pensioen en wat draag ik….dat wat jij schrijft. Ga vooral verder met schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *