Ruim 1100 belangstellenden volgden webinar NHL Stenden

NHL Stenden startte eind april een wervingscampagne omdat ze honderd nieuwe docenten wilden aannemen voor de lange termijn, en met succes, want ruim 1100 potentiële docenten hebben dinsdagavond een webinar over werken bij NHL Stenden gevolgd. 

Volgens de hogeschool zijn nieuwe docenten nodig voor een succesvolle heropening wanneer corona voorbij is en daarom zoekt de hogeschool 100 nieuwe docenten. NHL Stenden wil de hoge werkdruk verminderen en de toekomst van de kwaliteit van het onderwijs waarborgen.

Ook mensen van buiten het onderwijs kunnen solliciteren voor een baan. Zij kunnen na een introductieprogramma op kosten van NHL Stenden hun didactische bevoegdheid en eventueel hun Master halen. 

Volgens HRM-directeur Alette Hsopers worden er docenten gezocht voor de langere duur en voor alle opleidingen. De hogeschool gebruikt financiële middelen die ze hebben verkregen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs om docenten aan te kunnen nemen. 

Veel van de belangstellenden zijn op dit moment geen docent. De hogeschool is niet alleen geïnteresseerd in mensen die voor de klas staan, maar ook in mensen die in andere werkvelden ervaring hebben. 

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *