Rob de Nijs komt naar Leeuwarden

Hij is al meer dan vijftig jaar een begrip in de Nederlandse samenleving. Met tientallen hitnoteringen op zijn naam is hij één van de meest succesvolle Nederlandse artiesten. Nu eindelijk komt hij naar Leeuwarden! Dit wil je niet missen!

Rob werd geboren op tweede kerstdag 1942 in Amsterdam en heeft een jonger broertje. Op de basisschool leert hij zijn artistieke kant kennen. Hier is gelukkig ook alle ruimte voor, want de Openluchtschool Oosterpark, waar hij opzit, hecht veel waarde aan de creatieve vakken. Tijdens voorstellingen op school ervaart hij hoe het is om op een podium te staan. Al snel blijkt dat dit de plek is waar hij thuis hoort.

Thuis werd zijn passie ook erg gestimuleerd, wat ongewoon was voor deze tijd. Ouders zagen het liefst dat hun kinderen een degelijke baan kozen, een baan met een ‘toekomst’. In 1960 werd hij lid van zijn eerste bandje, als zanger. De band heette ‘The Apron Strings’. Niet lang daarna wisselde hij de band in voor een nieuw bandje; Rob de Nijs en de Lords. Daarmee won hij in 1962 de finale van de talentenjacht Tuk op Talent.

Dat is waar het allemaal begon voor Rob. De band nam een eigen versie van de Amerikaanse hit Rhythm of the Rain op en scoorde daarmee de hit ‘Ritme van de regen’. Hier verkochten zij maarliefst honderduizend exemplaren van.

Van de één op de andere dag was Rob een ster! Hij treedt veel op en is regelmatig op televisie te zien, heel Nederland ligt aan zijn voeten. Dit succes duurde tot midden jaren zestig en daarna trad hij enkel nog op in cafeetjes en op feestjes. In 1968 trouwt hij met Elly Hesseling en hij gaat werken en zingen in het café van zijn schoonvader.  

Na een aantal pogingen om een comeback te maken brak hij eindelijk weer door te spelen in de musical Sajjuns Fiksjun van Harrie Geelen. Een bescheiden rolletje met grote gevolgen.

Dankzij de televisie kwam Rob weer helemaal terug. Zijn platenmaatschappij besluit hem te koppelen aan de populaire zanger, producer en songschrijver Boudewijn de Groot en tekstschrijver Lennaert Nijgh. Het is een goudentrio, want de eerste drie singles Jan Klassen, De Trompetter en Dag Zuster Ursula werden grote hits. Ook het album Kijken Hoe Het Morgen Wordt was ontzettend succesvol.

In de zomer van 2008 trouwde hij met Henriëtte Koetschruiter. Het jaar erop stond een nieuwe uitdaging hem voor de boegen. In de eerste helft van het jaar wordt hij, samen met andere zangers, in het kader van een EO-televisieprogramma klaargestoomd voor een rol in de Matthäus Passion. Enkele maanden later is hij de speciale gast tijdens de shows van de Toppers in de Amsterdam Arena. Hij is al zijn vijftigste jubileum gepasseerd en met al deze prestaties op zijn naam ziet het er niet naar uit dat hij binnenkort gaat stoppen.

Nu jaren later treedt hij vier oktober aanstaande op in de Koepelkerk hier in Leeuwarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *