Regenboogvlaggen wapperen in Leeuwarden voor Coming Out Day!

Hebben jullie de gekleurde regenboogvlaggen door heel Leeuwarden al gezien? Elk jaar op 11 oktober is het internationale Coming Out Day! En vanwege Coming Out Dag hebben scholen, de Oldehove, de Elstedenhal, kerken én politieke partijen de pridevlag hangen.

Deze symboliseert dat iedereen mag zijn wie die is en wie die wil zijn! Zo wordt er aandacht gevraagd voor het moment waarop lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen voor hun geaardheid uitkomen. Dat is niet altijd een makkelijk moment. Vaak krijgen zij negatieve reacties op hun Coming Out. Dat is onacceptabel. Omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Omdat we een samenleving willen waarin iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt. Helaas is dit nog niet overal vanzelfsprekend.

Niemand is gelijk, iedereen is gelijkwaardig

Met de gekleurde regenboogvlaggen roepen ze Leeuwarders op om elkaar de ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. Iedereen moet zich geaccepteerd en sociaal veilig kunnen voelen. Iedereen moet zich thuis voelen in Leeuwarden.

Happy Coming Out Day!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *