Re-intergratie gedetineerden op de Hemrik?

leeuwarden hemrik ondernemers

Onlangs brachten bijna honderd ondernemers van Bedrijvenvereniging De Hemrik een bezoek aan de penitentiaire inrichting aan de Holstmeerweg. Dit deden ze gelukkig vrijwillig en met een maatschappelijk doel. We zijn benieuwd wat jij er van vindt.

De gevangenis is ooit in het leven geroepen om criminelen op te sluiten. Het was pure straf en bovendien zorgde het ervoor dat gevaarlijke mensen (tijdelijk) niet meer in de maatschappij rondliepen. Tegenwoordig gaat het er heel anders aan toe en is aan hen de taak de gedetineerden te re-integreren in de samenleving. De gedetineerden zijn dagelijks werkzaam in het arbeidsbedrijf van de PI en komen zo in het arbeidsritme. De gevangenisdirecteur heeft de ondernemers uitgenodigd om te praten over mogelijke samenwerking. Wellicht hebben de ondernemers van De Hemrik een klus die in het arbeidsbedrijf uitgevoerd kan worden. Na hun straf gaan gedetineerden graag aan de slag om stage te lopen, werkervaring op te doen of gewoon betaald aan het werk te gaan. Maar dit blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. Het is aan elk bedrijf om te bepalen of ze hier aan mee willen werken, maar de intentie is er.

Wat vinden jullie? Is het de maatschappelijke taak van de ondernemer om hier aan deel te nemen? Of is re-integratie puur de taak van de PI?

Het originele bericht vonden we op huisaanhuisleeuwarden.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *