Protestmars door leeuwarden voor beter klimaat

Protestmars kinderen

In het hele land spijbelen scholieren voor een beter klimaat. Ook scholieren uit Leeuwarden doen mee. Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om af te reizen naar Den Haag organiseerden de kinderen van de basisschool De Oldenije een protestmars. Gewapend met een groot spandoek, en diverse borden liepen ze vandaag door de stad. Bij het gemeentehuis kwamen ze binnen en spraken ze met een wethouder, bij het provinciehuis bleven ze buiten. Hun leuzen klinken over de Tweebaksmarkt: Beter klimaat, betere toekomst!

De protestmars is op eigen initiatief van kinderen. De scholieren maken zich werkelijk zorgen over de toekomst. De OJBS De Oldenije besteedt aandacht aan het thema in de klas. De kinderen op de foto zijn rond elf jaar en zijn zich bewust dat er iets moet veranderen, om een leefbaar klimaat te behouden voor mens en dier.

De school maakte de mars mogelijk, ouders liepen mee om het veilig te houden. Voordat de kinderen mee mochten lopen moesten ze een geschreven toestemming van hun ouders krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *