Protestactie van Fridays For the Future in Leeuwarden

Aankomende vrijdag zal er een klimaatprotest plaatvinden in Leeuwarden. Om één uur ’s middags zullen alle belangstellenden zich verzamelen aan de overkant van het station in Leeuwarden, bij de fontein. Vanuit hier zal de stoet van mensen zich verplaatsen naar het centrum van Leeuwarden. Dit alles om aandacht te vragen voor het klimaat en druk te leggen op de politiek.

De organisatie Fridays For the Future heeft deze klimaatmars in gang gezet. Zelfs over de gehele wereld zijn ze actief met hun protestacties; in totaal zijn er 7,6 miljoen mensen in 185 verschillende landen en op meer dan 3.500 plekken de straat opgegaan om te demonstreren.

Fridays For the Future?

Wellicht dat je denkt, hmmm… wel een aparte naam ‘Fridays For the Future’. De naam is ontstaan doordat Greta Thunburg elke vrijdag spijbelde van school om zich in te zetten voor het klimaat. Ze gebruikte bij haar acties een hashtag en deze ging uiteindelijk viraal! En nu worden er ontzettend veel acties opgezet onder deze naam. Onder andere in Leeuwarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *