Gezocht: nieuwe stadskunstenaar

Kunst is een ruim begrip; je kunt denken aan dans, muziek, film, tekenen, schilderen, fotografie, beeldhouwen, theater, architectuur, poëzie en literatuur. Heb jij een passie voor kunst en ben je een professionele kunstenaar? Dan is dit wellicht iets voor jou! Leeuwarden is namelijk op zoek naar een nieuw stadskunstenaar.

In 2010 heeft de gemeente een stadsdichter aangesteld en in 2017 werd Jamila Faber benoemd tot stadskunstenaar van Leeuwarden. Zij heeft twee jaar deze rol mogen vervullen, maar in 2019 is er geen opvolger voor haar gekomen.

Verwachting?

Wat kun jij als stadskunstenaar verwachten en wat wordt er van jou verwacht? Dat zijn twee belangrijke vragen. Jij mag als nieuwe stadskunstenaar van 2020 één grote manifestatie en vier kleinere ontwikkelen in de gemeente Leeuwarden. Het thema is meertaligheid en het moet verbonden zijn met de eigen kunstvorm. Van jou wordt verwacht dat je een professionele kunstenaar bent, affiniteit hebt met Leeuwarden en een actieve connectie gaat maken met de inwoners.

Lijkt dit je wat? Tot zeven november heb je de mogelijkheid om je op te geven en je plannen in te dienen bij de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *