Prijswinnende Leeuwarder gymnasten op Stadhuis in het zonnetje gezet

Prijswinnende gymnasten van de gymnastiekverenigingen uit de gemeente Leeuwarden vielen tijdens het NK Dutch Gymnastics in de prijzen. Als blijk van waardering werden de 75 medaillewinnaars maandagmiddag 10 juli in het zonnetje gezet in het Stadhuis door locoburgemeester Gijs Jacobse.

Locoburgemeester en wethouder sport Gijs Jacobse: “De selectiewedstrijden van dit NK waren in Leeuwarden, die heb ik toen geopend. Dat zoveel turners naar het NK gingen en ook een medaille hebben gewonnen is een fantastische prestatie!”

Er deden 21.000 sporters aan dit NK mee. 75 turners van de Leeuwarder gymnastiekverenigingen – Gymnastiekvereniging Leeuwarden, Gymnastiekvereniging Vlugheid en kracht, OBQ Leeuwarden, SCG Stiens – vielen in de prijzen.

Het NK turnen/gymnastiek werd op 24 en 25 juni gehouden in Ahoy in Rotterdam. Een uniek concept in Nederland waarbij Nederlandse kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden. Deze sporten zijn Judo, Gymnastiek, Zwemmen en Triatlon. De eerste twee vonden plaats in Ahoy.

Wat is Dutch gymnastics

Dutch Gymnastics is de grootste gymsport community in Nederland. Het doel van Dutch Gymnastics is meer mensen via de gymsport in beweging brengen én te houden. Ieder vanuit zijn eigen kracht en potentieel. Van recreant tot prof. Dutch Gymnastics wordt ook wel het fundament van de gymsport genoemd. De KNGU maakt deel uit van Dutch Gymnastics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *